Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/04/2020
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Ràdio Esparreguera Dimarts, 3 de desembre de 2019

En marxa un nou contracte ampliat per a la concessió de l'ús de l'Escorxador a la Fede

L’Ajuntament considera que aquest equipament és l’espai òptim per a les activitats de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera i estudia reduir la fiança patrimonial que l'entitat diposita atenent als espais que utilitza

L'Ajuntament d'Esparreguera està ultimant el nou contracte per a la concessió de l'ús del local municipal de l'Escorxador a la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional d’Esparreguera, La Fede. En el nou document és previst ampliar la durada de la concessió a un període superior als 4 anys i reduir la fiança patrimonial que l'entitat diposita atenent als espais de l'equipament que utilitza. Actualment l'estudi del contracte està en mans dels serveis jurídics municipals i la intenció del consistori és que estigui llest a principis de l’any vinent.

Un informe municipal ha argumentat la conveniència de mantenir l'espai de l'Escorxador reservat per als Castellers, Diables, Bastoners, Geganters i Ball de Gitanes, que són les entitats que integren La Fede, ja que és l’únic indret on poden dur a terme en condicions òptimes les seves activitats. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Juan Jurado, ha assegurat en declaracions a l'emissora municipal que, “està clar que La Fede es quedarà a l’Escorxador i, per tant, no hi ha motiu per a no fer un contracte més llarg”.

Juan Jurado també ha apuntat que per ajustar la fiança, que es situa entre un 3 i un 5% del valor cadastral de l’edifici, s’ha “calculat quins sectors de l’Escorxador són utilitzats, efectivament, per La Fede, sense que en aquests espais s’hi poguessin dur a terme altres activitats. Per exemple, en una de les naus més grans es guarden les carrosses de la Cavalcada de Reis”. Aquests càlculs indiquen que La Fede utilitzaria un 60% de l’espai i això revertiria en una rebaixa de la fiança de fins a un 46%, situant-se a l’entorn dels 2.000 euros, front als aproximadament 4.000 que es varen dipositar fa cinc anys, quan es va formalitzar l’anterior contracte.

El president de La Fede, Joan Tejedor, ha afirmat a Ràdio Esparreguera que “encara estem en negociacions, però si aconseguim aquesta rebaixa de la fiança podrem tenir més tresoreria a l’entitat”. Des del passat 26 de novembre, La Fede té un contracte a precari, després d’haver esgotat la concessió que es va fer de quatre anys més un de pròrroga.

L'Escorxador és la seu de cinc entitats que integren La Fede