Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 04/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dilluns, 9 de desembre de 2019

L’Ajuntament estudia fórmules per a millorar la recollida dels residus

L’Ajuntament d’Esparreguera ha previst incrementar el pressupost de recollida i transport de residus de cara al 2020 en 33.000 euros. La mesura suposaria una modificació del contracte amb Servitransfer i començaria a aplicar-se abans de la nova licitació del servei de recollida de residus municipals, prevista per al 2021

L’Ajuntament d’Esparreguera incrementarà el pressupost destinat a la recollida i transport d’escombraries per augmentar la freqüència de pas i evitar la saturació dels contenidors de rebuig. La partida per al 2020 serà de 1.088.142 euros, 33.142 euros més que el 2019. Aquest augment, que podria suposar una modificació de contracte amb Servitransfer, actual empresa concessionària del servei, permetrà ampliar en un dia la freqüència de recollida de rebuig als barris de Mas d’en Gall, Can Rial i Can Vinyals i recollir aquesta fracció a totes les àrees de contenidors soterrats del poble el diumenge. Les mesures a adoptar es fixaran amb el tancament definitiu del pressupost i seran complementàries a d’altres mesures de control sobre la qualitat del servei actual de recollida d’escombraries.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “ja estem fent els preparatius per al nou contracte de recollida de residus” que s’ha de licitar el 2021. Eduard Rivas ha afirmat que “és una tramitació feixuga, d’un contracte de més d’1 milió d’euros, que s’ha de fer seguint la normativa europea”, per això apunta que “per calendari no serà possible licitar el nou contracte l’any que ve” i caldrà anar a una segona pròrroga, la darrera que legalment es pot fer, del contracte amb Servitransfer. Segons l’alcalde, alguns aspectes que caldrà millorar en el nou model de recollida hi ha la freqüència i l’horari de recollida i fins i tot la vigència del sistema de contenidors soterrats. “La vida útil dels contenidors soterrats està esgotada i algun tipus d’inversió en el canvi hem de fer. La seva retirada és una decisió que està sobre la taula, però hem d’estudiar quines conseqüències té”, ha assegurat l’alcalde.

Una de les primeres accions prèvies a l’inici de la nova licitació serà la contractació d’assessorament extern per a dimensionar el volum de residus generat per Esparreguera i fer un estudi econòmic dels diferents models de recollida possibles. Eduard Rivas ha explicat que “hi ha d’haver una proposta tècnica que ens digui quin és el millor model de recollida segons el model de poble i de vida que tenim actualment i, a més, hem d’acompanyar-ho d’un procés en el que la ciutadania pugui expressar-se, perquè és un tema cabdal”.

Mesures demanades per Esparreguera Neta
A través d’una intervenció en el darrer ple municipal, la plataforma Esparreguera Neta va demanar al govern municipal un seguit de mesures per pal·liar la problemàtica de la neteja viària i la recollida dels residus. Les mesures que proposa a curt-termini l’entitat inclouen ampliar la recollida de residus els caps de setmana, dotar de més efectius a la brigada de neteja municipal, assignar dos operaris permanents a Mas d’en Gall i Can Rial, augmentar el nombre de sancions sobre els actes incívics i la seva quantia i elaborar un pla d’acció amb mesures urgents. L’associació també ha dut a terme una recollida de 1.517 signatures demanant una millora de la neteja.

L’Ajuntament estudia fórmules per a millorar la recollida dels residus