Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/01/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimecres, 18 de desembre de 2019

Esparreguera consolida el model de Festa Major d’Hivern

La festivitat s’allargarà dos caps de setmana i englobarà la segona edició de FiraPassió i la programació d’activitats culturals dedicades a la patrona de la vila. La plaça de Santa Eulàlia tornarà a ser el centre neuràlgic de les celebracions, que tindran com a protagonistes les entitats culturals i de comerç del municipi

L’Ajuntament d’Esparreguera aposta per consolidar el model de Festa Major d’Hivern iniciat aquest any, amb la celebració els dies 8 i 9 de febrer de la segona edició de FiraPassió i la programació, del 12 al 16 de febrer, d’activitats culturals i tradicionals lligades a la festivitat de Santa Eulàlia, patrona de la vila. Els comptes municipals del 2020, que se sotmetran avui a l’aprovació del ple, preveuen un pressupost de 12.5000 euros per a les Festes de Santa Eulàlia, que inclou un increment en la partida destinada a la programació, que pujaria fins a 6.500 euros, 1.000 euros més que l’any anterior.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha assegurat que “és voluntat de la regidoria integrar les programacions de les Festes de Santa Eulàlia i FiraPassió per a que siguin visualitzades de manera conjunta i, d’aquesta manera, la festivitat es pugui allargar durant dos caps de setmana consecutius”. La plaça de Santa Eulàlia serà novament el centre neuràlgic de les celebracions i s’hi instal·larà una carpa-envelat per a acollir alguns actes. En aquets sentit, Juan Jurado ha apuntat, en declaracions a l’emissora municipal, que “de cara a l’any que ve tindrem temps d’analitzar i pensar si volem mantenir aquesta infraestructura extra o volem estudiar-ne d’altres però, actualment, la realitat és que no hi ha una infraestructura al centre de la vila que estigui tancada i que pugui acollir aquests actes”.

Per aquest 2020, l’import total previst per a la Festes de Santa Eulàlia serà de 12.500 euros, dels quals 6.500 seran per a la programació, que inclou els actes de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional d’Esparreguera (La Fede), el concert de la Banda de Música i la ballada de sardanes; 4.000 euros es destinaran a infraestructures, com la instal·lació de la carpa i els sanitaris a la plaça de Santa Eulàlia; i 2.000 euros seran per a la comunicació i difusió dels actes programats. La partida destinada a la programació d’aquesta festivitat s’ha duplicat en dos anys, passant dels 2.900 euros del 2018, quan no hi havia encara FiraPassió ni la proposta de programació de cultura popular de La Fede, als 6.000 euros actuals.

Tot i que La Fede havia demanat una partida de 10.000 euros per a la programació d’activitats, amb una estimació mínima de 6.000 euros, finalment l’entitat comptarà amb 5.500 euros. En aquest sentit, el regidor de Cultura ha subratllat que “evidentment ells eren molt conscients que era una pujada molt important” i ha assegurat que de cara a les properes edicions de la Festa Major d’Hivern s’estudiarà la possibilitat d’anar incrementant aquesta inversió: “el pressupost de 10.000 euros incloïa moltes activitats que ens agradaria que hi fossin, és una fita, però és molt difícil d’aconseguir amb tan poc marge”.

Per la seva banda, el president de La Fede, Joan Tejedor, ha afirmat que “haurem d’analitzar en una trobada amb totes les entitats com tanquem la programació amb aquest pressupost, que és lleugerament inferior al mínim que havíem sol·licitat”. Les activitats que, de moment, estan previstes inclouen una cercavila amb la participació de les entitats locals el dimecres 12 de febrer; el fogueró de Santa Eulàlia, un sopar popular i concert el divendres 14; una cercavila amb dues colles convidades i la segona edició de l’Ensierru d’Hivern, el dissabte 15; i l’ofrena a la patrona, jornada castellera, correfoc infantil i passada bastonera, el diumenge 16 de febrer.

El cap de setmana anterior, el del 8 i 9 de febrer, se celebrarà la segona edició de FiraPassió, un esdeveniment organitzat per La Passió, Esparreguera Comerç i l’Ajuntament que té per objectiu divulgar el patrimoni teatral i cultural d’Esparreguera i, alhora, potenciar el comerç local. El regidor de Cultura ha apuntat que “actualment s’està treballant per a concretar les activitats de la fira i consolidar-ne el model iniciat aquest 2019”. El pressupost municipal previst per a aquest esdeveniment serà de 3.000 euros, dels quals 1.000 seran per a la programació i 2.000 per a la difusió de la fira. A més, l’esdeveniment comptarà amb 4.000 euros per a la programació d’activitats aportats per l’associació Esparreguera Comerç.

La programació de la Festa Major d’Hivern inclourà també visites al Museu de la Colònia Sedó i al campanar, així com el concert de la Banda de Música d’Esparreguera i una ballada de sardanes. A més, el dissabte 15 de febrer hi haurà una jornada de portes obertes a l’Ajuntament i el consistori habilitarà un punt d’informació sobre els pressupostos participatius. I el diumenge 23 de febrer se celebrarà la 13a edició de la Marxa del Montserratí, organitzada pel Club Excursionista Esparreguera.

Els actes de les Festes de Santa Eulàlia inclouran la segona edició de l'Ensierru d'Hivern