Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 08/05/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dijous, 2 de gener de 2020

El desè Concurs de Teatre del Patronat Parroquial comença el proper 12 de gener

La desena edició d’aquest certamen portarà el nom de Francesc Ribera i programarà un total de set representacions amb companyies de teatre amateur d’arreu de Catalunya: sis, dins de concurs, d’Abrera, Terrassa, Barcelona, Cornellà de Llobregat i Calaf, i una, fora de concurs, a càrrec de la companyia Tramateatre d’Esparreguera

El Patronat Parroquial acollirà el novè Concurs de Teatre a partir del 12 de gener. La nova edició del certamen de teatre amateur local portarà el nom de Francesc Ribera, esparreguerí fortament vinculat al teatre local i al Patronat Parroquial, i ha programat un total de set representacions, sis a càrrec de companyies de teatre amateur d’Abrera, Terrassa, Barcelona, Cornellà de Llobregat i Calaf, i una, fora de concurs, de producció local a càrrec de la companyia Tramateatre d’Esparreguera.

Sobre la nova edició del Concurs de Teatre del Patronat Parroquial, el regidor de Cultura l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha assegurat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “és una nova demostració que a Esparreguera la Cultura la fan les entitats, els col·lectius i la ciutadania amb la seva participació”. Jurado ha destacat el fet que el certamen canviï anualment de nom, “ja que és una manera de reconèixer l’aportació de les persones que fan realitat i tiren endavant aquest tipus de projectes”. El regidor de Cultura, d’altra banda, també ha destacat que “es tracta d’un projecte transversal, que implica molta gent i també al teixit comercial de la vila”, fet que considera que és un dels motius de l’èxit d’aquest festival.

Sobre l’elecció de Francesc Ribera com a personalitat homenatjada en aquesta desena edició del concurs de teatre, el president del Patronat Parroquial, Florenci Sariñena, ha explicat a l’emissora municipal que “tothom coneix el Francesc Ribera pels seus papers teatrals però en aquest cas, a més, s’ha volgut valorar la tasca realitzada durant molts anys per la conservació, el manteniment i la millora del teatre del patronat parroquial”. “Com a artista, és un gran coneixedor de les necessitats dels actors dalt dels escenaris i sempre ha treballat per a treballar en les millors condicions”, ha referit Sariñena sobre Ribera.

Les obres que es podran veure dins de la desena edició del Concurs de Teatre Amateur Francesc Ribera són “La flama de l’amor”, de la companyia Illets d'Abrera, el 12 de gener; “L’últim joc de la nit”, a càrrec de la companyia Qollunaka de Terrassa, el 19 de gener; “La visita de l’inspector”, a càrrec de Cloteatre de Barcelona, el 26 de gener; “Una jornada particular”, de la companyia El Partiqui de Barcelona, el 2 de febrer; “Fum Fum Fum” i “El crèdit”, els dies 9 i 16 de febrer, amb la companyia Triangle Teatre de Cornellà; i, fora de concurs, “La Revolta”, a càrrec del grup Tramateatre d’Esparreguera, el 23 de febrer.

La tria de les sis obres a concurs es fa entre les candidatures que reben els organitzadors. Cada obra és visionada, com a mínim, per dues persones, essent la tria el resultat de posar en comú totes les visions, tenint en compte sempre que cal garantir una diversitat pel que fa als gèneres. Tots els espectacles seran a les 6 de la tarda al Patronat Parroquial, amb venda d’entrades anticipades els dijous i els divendres de 5 a 7 de la tarda, al Patronat, i una hora abans de la representació.

El desè Concurs de Teatre del Patronat Parroquial comença el proper 12 de gener