Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 7 de gener de 2020

Un incident elèctric dificulta la projecció mapping de l’espectacle d’arribada dels Reis

La projecció d’imatges sobre el campanar, que des de fa uns anys dona la benvinguda a Ses Majestats a Esparreguera, es va haver d’aturar per un problema amb el voltatge elèctric pocs minuts després de començar. Malgrat que la incidència tècnica va persistir, el mapatge es va poder veure més tard, quan la cavalcada reial ja havia començat

Un incident elèctric va impedir projectar diumenge a l’hora prevista el vídeo mapping sobre el campanar que dona el tret de sortida a l’espectacle d’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a la vila. Aquest espectacle audiovisual requereix un voltatge elèctric elevat per a poder posar en funcionament els diferents components que permeten recrear imatges damunt la façana i, malgrat que en les diverses proves que es van fer el dia abans i el mateix dia al matí no hi va haver cap incidència, en el moment de l’espectacle es va produir un problema amb el voltatge elèctric que va fer aturar la projecció al cap de pocs minuts de l’inici. Així ho ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, que ha demanat disculpes per la incidència tècnica i ha subratllat que “és important que ho expliquem perquè tothom entengui per què s’ha produït i per què era difícil de preveure”.

“El vídeo mapping és un espectacle que amb els anys s’ha anat consolidant i que la gent ja espera, per això, cada cop intentem anar una mica més enllà i enguany, a banda del mapatge, també hi havíem incorporat làser, fum i altaveus de més potència; tot això comporta un voltatge elèctric molt alt i aquí és on va raure el principal problema”, ha explicat Juan Jurado en declaracions a l’emissora municipal. El regidor de Cultura ha agraït la tasca tant dels electricistes municipals com de les dues empreses contractades per a realitzar aquest espectacle que van estar treballant durant hores per a solucionar el problema i van aconseguir que el mapping finalment es pogués veure més endavant. “Vam estar fins a les 9 del vespre projectant-lo perquè la gent que encara estava a la plaça el pogués gaudir i, malgrat que els problemes tècnics van persistir, vam aconseguir passar-lo unes sis vegades”, ha apuntat.

“Ens hagués agradat que funcionés correctament i més aquest any que teníem la millor projecció que hem tingut fins ara, ja que era la primera vegada que els protagonistes eren els Reis”, ha lamentat Juan Jurado, que ha apuntat que “ara estem intentant aclarir què es el que va passar i veure de quina manera podem posar-nos en una situació que, si més no, faci més difícil que es torni a produir aquest error”. El regidor ha assegurat que “malgrat que aquest any haguem tingut aquest error tècnic, crec que tothom seguirà esperant el mapping perquè és una activitat que es valora molt positivament”.

Malgrat aquesta incidència, la cavalcada, que enguany incorporava com a novetat tres blocs de figures inflables en forma de zebres, elefants i pingüins, es va desenvolupar amb normalitat. L’acte comptava amb més d’un centenar de persones voluntàries per acompanyar a Ses Majestats que van repartir mitja tona de caramels i 300 quilos de carbó. Juan Jurado ha afirmat que de cara a l’any vinent es planteja augmentar la creativitat del cicle festiu de la vila: “Hi ha actes que s’han de potenciar, com la cavalcada dels Reis que és el més multitudinari d’aquestes festes, incidint en l’espectacularitat que ha de tenir un esdeveniment com aquest i sempre amb les entitats i la ciutadania de la mà”.

La projecció d’imatges sobre el campanar ja fa uns anys que dona la benvinguda a Ses Majestats a Esparreguera