Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dijous, 16 de gener de 2020

L’Ajuntament i les entitats ultimen la programació de FiraPassió i Festa Major d’Hivern

L'Ajuntament, La Passió, Esparreguera Comerç i la Fede estan a punt de tancar la programació d’ambdues celebracions, que tindran lloc d'aquí a un mes. Les noves edicions de FiraPassió, el 8 i 9 de febrer, i Festa Major d'Hivern, del 12 al 16, volen consolidar el model festiu iniciat l’any passat

A un mes per a la celebració de la Festa Major d’Hivern i el Festival Cultural FiraPassió, l’Ajuntament i les entitats implicades en l’organització estan tancant el programa d’ambdues festivitats amb l’objectiu de consolidar el model iniciat l’any passat. Properament es farà difusió del programa de la segona edició de FiraPassió, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer, així com de les activitats culturals lligades a la festivitat de Santa Eulàlia, que es concentraran entre el 12 i el 16 del mateix mes. A principis de febrer, el consistori distribuirà els programes de mà d’aquestes celebracions per tota la vila.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha destacat “l’impuls comunicatiu que aquest any ha fet el consistori en la promoció d’aquests dos esdeveniments, amb l’edició i propera distribució d’un total de 20.000 programes i la inserció publicitària en diversos mitjans de comunicació”. L’objectiu és ampliar el públic de dues de les grans celebracions culturals d’Esparreguera, que aquest any consoliden els seus programes. En aquest sentit, el regidor ha recordat que “la Festa Major d’Hivern es va renovar l’any passat a proposta de La Fede per a recuperar el model de festivitat dedicat a la patrona de la vila, tal i com es feia a principis del segle passat”. Juan Jurado també ha destacat “la col·laboració a tres bandes entre els agents implicats en la FiraPassió -Ajuntament, Passió i Esparreguera Comerç-, que ha estat molt fluïda i productiva”.

L’acte d’inauguració oficial de FiraPassió es farà el divendres 7 de febrer a les 8 del vespre a la Biblioteca l’Ateneu. A banda de la fira comercial, que aglutinarà artesans i comerços d’Esparreguera i d’altres municipis, també hi haurà dues cercaviles “L’entrada de Jerusalem” i “La Festa de la llum”, la desfilada dels Armats de Mataró i petites escenes teatrals de carrer inspirades amb els personatges més característics i còmics de la Passió. La Taverna Romana serà atesa pel Casal Popular “Les Canyes”, amb diferents activitats de dinamització com tallers o la cursa de relleus “Crucificades World Race”. La fira també tindrà espai per a la programació musical, amb el concert de veu, orgue i violoncel que es farà dissabte al vespre a l’església de santa Eulàlia, amb les esparreguerines Mercè Sanchis i Montse Sitjà i la martorellenca Carme Miró, que oferiran un repertori de música antiga.

El Festival FiraPassió té una projecció que va més enllà de l’àmbit local, perquè hi participen representants de l’associació europea EuroPassion i de la Federació de Passions de Catalunya. A més, la mostra comptarà enguany amb representants de Passions d’Itàlia, que mostraran algunes escenes dels seus espectacles. El representant de La Passió d’Esparreguera, Manel Roca, ha apuntat que en aquesta edició “s’han ampliat les activitats teatrals, perquè el Casal Popular Les Canyes fa una programació a la plaça de la Pagesia, com l’any passat, però que serà més cultural i inclou, com a novetat, la representació de “L’altre calvari””. Manel Roca també ha explicat que “s’ha canviat l’empresa que gestionarà la fira i estem treballant amb Alquímia Serveis Culturals Produccions, perquè l’any passat la fira va funcionar molt bé, però no vam quedar massa contents amb la gestió administrativa que va fer l’anterior empresa”. Per la seva banda, el president d’Esparreguera Comerç, Vicente Calabuig, ha afirmat que “esperem que la participació del comerç local sigui una mica més gran que l’any passat, perquè la primera fira va ser un èxit, tant a nivell comercial com de visitants”.

La programació de la Festa Major d’Hivern començarà dimecres 12 de febrer, dia de Santa Eulàlia, amb un concert de la Banda Música i ballada de sardanes. El gruix dels actes es concentrarà però, de divendres a diumenge a la plaça de santa Eulàlia, on tindran lloc les activitats de cultura popular i tradicional programades per La Fede. Divendres hi haurà l’encesa del fogueró de Santa Eulàlia, sopar i concert amb The Papa’s and The Popo’s; dissabte al matí es farà una jornada de portes obertes a l’Ajuntament i al Museu de la Colònia Sedó; i a la tarda, Cercavila de Santa Eulàlia, Ensierru d’Hivern i Nit petarda per a celebrar els 15 anys de la Colla Bastonera del Montserratí.

Els actes acabaran diumenge amb la Diada castellera, amb els castellers d’Esparreguera i els castellers de Terrassa, la passada bastonera de Santa Eulàlia i el correfoc infantil de Festa Major. El president de La Fede, Joan Tejedor, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “el programa és continuista, hi ha activitats de cultura popular i dues nits de festa. L’únic que hem canviat són les passades de Santa Eulàlia, que aquest any serà una cercavila, perquè és un format més concentrat i còmode per a les colles”.

L’Ajuntament i les entitats ultimen els programes de FiraPassió i Festa Major d’Hivern