Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert Dimarts, 21 de gener de 2020

L’Ajuntament donarà el tret de sortida als pressupostos participatius el dia 5 de febrer

Ho farà amb una jornada informativa oberta a la ciutadania en la qual presentarà la segona edició d’aquest procés participatiu, que enguany presenta novetats com l’ampliació del pressupost màxim de les propostes, una nova fase d’esmenes i l’avaluació del procés per part de la població

L’Ajuntament d’Esparreguera presentarà el proper 5 de febrer la segona edició dels pressupostos participatius, a través dels quals la ciutadania podrà decidir a què es destinen 200.000 euros del pressupost d’inversions del 2020. L’acte tindrà lloc a les 6 de la tarda a la Biblioteca Municipal L’Ateneu i servirà per a informar als esparreguerins i esparreguerines sobre les fases i el calendari del procés. Com a principal novetat, les propostes presentades per la ciutadania podran tenir un pressupost màxim de fins a 100.000 euros per a fer millores en l'espai públic o en els equipaments municipals. Tant les propostes com les votacions es podran fer a través del web decideix.esparreguera.cat, i també presencialment en els punts habilitats pel consistori.

La regidora de Bon Govern de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, explica que “amb aquesta jornada informativa donarem el tret de sortida a tot el procés participatiu, servirà per a presentar totes les fases i el calendari, explicar com es pot participar i fer propostes, informar sobre les bases i atendre dubtes i qüestions de la ciutadania”. L’acte comptarà amb la participació d’una persona representant de l’entitat Petjades de Colors, que explicarà la seva experiència com a impulsora de dues de les propostes guanyadores dels primers pressupostos participatius.

Entre les novetats d’aquesta edició destaquen que el pressupost màxim de les inversions passa a ser de 100.000 euros, i no 40.000 com el 2018, amb l’objectiu que “es presentin projectes més ambiciosos i que més gent s’animi a participar”, apunta Maria Mas. També s’introdueix una fase d’esmenes, perquè la ciutadania pugui ajustar aquells aspectes dels projectes presentats que no s’adapten a les bases, així com una fase d’avaluació del procés per part dels seus participants. Les votacions seran vàlides quan, com a mínim, sumin el 70% del total del pressupost del procés. També es faran accions concretes per aproximar-se a dos col·lectius: els joves, a partir d’actuacions realitzades en els Instituts de Secundària; i els nouvinguts, per fer aportacions de mancances observades a la vila.

El període per a presentar propostes començarà el 6 de febrer i s’allargarà fins al 8 de març. Qualsevol persona i/o entitat, estigui o no empadronada a Esparreguera, pot participar en aquets procés presentant la proposta o propostes -el número no està limitat- que consideri oportunes. El 9 d’abril es comunicarà el resultat de valoració de propostes i del 10 fins el 17 d’abril es podran presentar al·legacions. El 7 de maig es comunicaran les propostes acceptades i del 8 al 25 de maig es faran les votacions, en les que només hi podran participar les persones que estiguin empadronades a Esparreguer i tinguin més de 16 anys. Per a fer-ho, caldrà registrar-se a la web decideix.esparreguera.cat.

Durant la primera edició dels pressupostos participatius es van presentar 107 projectes diferents i, en tot el procés, hi van participar 483 ciutadans i ciutadanes. Les cinc propostes guanyadores de 2018, i que van ser executades durant l’any passat, van ser: camins escolars accessibles, jocs infantils inclusius, vestidors per a les pistes de tenis, millores al parc de la Vila i un camí per a vianants i carril bici paral·lel a la B-231. Maria Mas ha afirmat que els pressupostos participatius se seguiran fent de forma bianual perquè “l’experiència de 2018 determina que és molt difícil executar les inversions dins del mateix exercici en què aquestes són proposades i escollides”.

La ciutadania podrà decidir a què es destinen 200.000 euros del pressupost d’inversions