Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Política Divendres, 24 de gener de 2020

Entra en vigor el pressupost de l’Ajuntament d’Esparreguera per a l’any 2020

Els comptes municipals es van aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, format per PSC i Esparreguera en Comú, i Junts per Esparreguera, que van signar un acord que contempla la creació de tres meses de treball per tractar sobre la residència municipal de Can Comelles, actuacions a la via pública i inversions de romanent

El pressupost de l’any 2020 de l’Ajuntament d’Esparreguera va entrar en vigor ahir dijous, després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP). Els pressupostos van ser aprovats pel ple municipal en la darrera sessió plenària de 2019 i no s’ha registrat cap al·legació durant el termini d’exposició pública. Els comptes són fruit dels vots favorables de l’equip de govern, format per PSC i Esparreguera en Comú (EC), als quals s’hi va afegir el regidor de Junts per Esparreguera (JxE), Jordi Mestres, gràcies a un acord que contempla la creació de tres meses de treball. L’entrada en vigor del pressupost implica que els diferents serveis municipals ja poden realitzar les seves activitats imputant les despeses a l’execució dels nous comptes.

El pressupost per aquest any s’ha incrementat un 2% respecte els del 2019 i puja fins als 23 milions d’euros. El Capítol 1, de Despeses de Personal, ha augmentat un 4,17% i té una dotació de 10,95 milions d’euros. En referència al Capítol 2, de Despeses Corrents, es preveuen 11 milions, amb 3.422.000 euros destinats a polítiques socials i un increment de 440.000 euros per a la Residència Municipal de Can Comelles. També s’incrementa la despesa en l’àrea de la neteja, amb 33.000 euros més per la recollida i transport d'escombraries; i en l’àmbit cultural, amb 30.000 euros destinats a la programació d’arts escèniques i la incorporació, a mitja jornada, d’un/a tècnic/a de cultura. Pel que fa a les Inversions, al Capítol 6, s’hi han cosignat 300.000 euros, 200.000 dels quals seran destinats a inversions participatives. En quant als ingressos, la partida de l’IBI s’incrementa en 193.000 euros i arriba als gairebé als 6,7 milions d’euros. La recaptació per l’impost de la plusvàlua s’incrementa fins als 1.055.000 euros a causa d’un increment del 0,25% del coeficient aplicat i a un ajust a l’alça en les previsions de cobrament i s’estima una recaptació de 630.000 euros de l’IAE.

L’acord entre PSC, EC i JxE per a l’aprovació dels pressupostos va ser signat la mateixa nit del ple pels portaveus dels tres grups municipals, el president de JxE, Joan Navarro, el president del PSC, Joan Núñez, i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. En el marc d’aquest acord es crearan tres meses de treball entre l’equip de govern i JxE. La primera és per a l’aprovació d’un nou conveni de la residència municipal de Can Comelles per afavorir la inclusió de la visió, suggeriments i propostes de millora de JxE i així facilitar el suport de la formació al conveni i la seva posterior participació en la Comissió de Seguiment. La segona serà per a cercar solucions a les següents qüestions: Mercat Municipal; pacificació de l’illa de vianants mitjançant la instal·lació de càmeres; estudiar la viabilitat, juntament amb la Generalitat, d’un bus a l’estació de Renfe de Martorell o Castellbisbal; cercar millores per a l’aparcament; i seguiment de la neteja viària i la recollida d’escombraries.

I, per últim, es crearà una mesa per acordar el destí de les inversions amb romanent en els següents termes: recursos per a l’eliminació de barreres arquitectòniques; inversions per al tenis taula (adequació del bany i deshumectadora); compra de material per al camp de futbol; cobriment de les pistes esportives del Barri Font i l’estudi de la possibilitat del cobriment de les pistes de la zona esportiva; millores en l’enllumenat públic; i millores de camins i espais naturals. A més, els tres grups municipals també han acordat buscar fórmules per augmentar la col·laboració amb les entitats Casa de la Dona i Esparreguera Neta.

L'acord va ser signat la mateixa nit del ple pels portaveus i presidents dels tres grups municipals