Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Oficina d'Atenció Ciutadana Dilluns, 27 de gener de 2020

Disponible la guia de bonificacions i exempcions municipals per l'any 2020

Aquest any hi ha un augment en la bonificació de l’IBI per la instal·lació de plaques solars i un increment en els trams de descompte del mateix impost per a les famílies nombroses. A més, s’han derogat dues taxes, que han passat a ser gratuïtes, la del transport escolar i la de les places d’aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament ha editat una guia breu que recull totes les bonificacions i exempcions municipals a què tenen dret els ciutadans i les empreses durant aquest any 2020. El document presenta una estructura molt visual que detalla, en funció de diferents grups i situacions, els descomptes dels quals es pot gaudir. Així mateix recull les dues novetats que s’han introduït enguany en les bonificacions: un increment en l’esgraonat de la reducció de l’IBI per a les famílies nombroses, en funció del valor cadastral de la finca, i l’augment fins al 25% de la quota del mateix impost per a la instal·lació de sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar. La guia de bonificacions es pot obtenir en format llibret a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o descarregar en format digital des del web municipal.

El regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament d’Esparreguera, Daniel Farriols, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “és una guia fàcil i entenedora, on tothom pot trobar fàcilment aquelles informacions sobre bonificacions i exempcions que siguin del seu interès”. La publicació explica, per exemple, quines bonificacions es poden demanar si s’és família nombrosa o monoparental, des de l’IBI a les escoles bressol, la piscina d’estiu, l’escola esportiva d’estiu, els jocs esportius escolars, l’Escola Municipal de Música i Dansa o la taxa de residus. També especifica els descomptes dels quals poden gaudir els pensionistes i jubilats, els aturats, les persones amb un grau reconegut de discapacitat... I també concreta els d’altres casos més específics, com les persones que vulguin implantar una empresa, qui utilitzi la deixalleria o tingui un vehicle històric o classificat com a Eco, entre d’altres.

Tot i que la llista de bonificacions i reduccions és llarga, són dues les que s’introdueixen com a novetat. En el cas de les famílies nombroses, s’afegeix una bonificació del 10% de l’IBI, front a les del 25% i el 50% que ja existien. “Hem afegit aquest 10% per a habitatges que tinguin un valor cadastral comprès entre els 150.000 i els 200.000 euros, perquè entenem que, si són famílies nombroses, l’habitual és que tinguin un habitatge més ampli i, per tant, amb un valor cadastral superior”, apunta Daniel Farriols. La segona novetat afecta a aquelles persones que instal·lin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, que poden bonificar-se un 25% de la quota íntegra de l’IBI, amb un límit de 300 euros l’any durant un màxim de cinc anys. En aquets sentit, el regidor de Serveis Econòmics ha subratllat que “la mesura és per incentivar que la gent posi plaques solars, que, a més, també tenen el permís d’obres bonificat”.

També hi ha dos canvis més, que no s’han inclòs en la guia perquè no són bonificacions, ja que es tracta de la desaparició de dues taxes. Es tracta de la derogació de la taxa de transport escolar i la taxa per a les places d’aparcament reservades, amb caràcter privatiu, per a les persones amb mobilitat reduïda. La guia de bonificacions i exempcions es pot obtenir en format llibret a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o descarregar en format digital des del web municipal.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Disponible la guia de bonificacions i exempcions municipals per l'any 2020