Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 27/02/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimecres, 29 de gener de 2020

L’Ajuntament suspèn el subministrament d’aigua de La Mina

Sense posar en dubte la seva potabilitat, el consistori prohibeix l’abastiment d’aigua procedent de La Mina en considerar que aquesta no reuneix la qualitat necessària. Aigües Vidal SL fa el subministrament amb d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) des del passat mes d’octubre, quan es van reproduir els episodis de males olors en l’aigua amb origen a l'aqüífer esparreguerí

L’Ajuntament d’Esparreguera ha tornat a suspendre el subministrament d’aigua de La Mina per part d’Aigües Vidal, societat concessionària del servei. Ho ha fet aquesta tarda mitjançant un decret d’Alcaldia que, tot i no posar en dubte la potabilitat de l’aigua, fonamenta la suspensió en el fet que no queda garantida la qualitat d’aquesta. La mesura s'adopta després de constatar la presència de components orgànics que en entrar en contacte amb el clor produeixen les males olors detectades des de la tardor de 2018. Tot i que la companyia d’aigües ja havia deixat de proporcionar aigua de La Mina des del passat mes d’octubre pels mateixos motius, el mateix decret que ara torna a suspendre l’abastiment des de l’aqüífer estableix que la prohibició s’aixecarà en el moment que Aigües Vidal acrediti que s’han suprimit totalment les causes que provoquen males olors.

Aquesta serà la segona vegada que l’Ajuntament prohibeix l’abastiment d’aigua procedent de La Mina després que al desembre de 2018 ja ho fes mentre la companyia estudiava l’estat de l’aqüífer i la procedència de les males olors. Aquesta prohibició es va aixecar el mes de juliol de l’any passat després que un estudi de l’Agència Catalana de l’Aigua i a l’Agència de Salut Pública de Catalunya concloguessin que l’aigua de La Mina era apta per al consum humà. La nova prohibició “no té a veure amb la potabilitat de l’aigua sinó amb la constatació que aquesta no reuneix la qualitat suficient per a ser subministrada a la població”, segons ha informat el regidor coordinador de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Rogeli de la Cruz.

El mateix regidor i representants de la companyia Aigües d’Esparreguera Vidal SL varen reunir-se el passat divendres per compartir els resultats de les analítiques sol·licitades per l’Ajuntament el darrer mes de novembre per identificar l’origen de les males olors. En aquesta reunió es va confirmar que l’alteració en les propietats organolèptiques de l’aigua de La Mina és deguda a la presència d’un component orgànic en aquesta que en reaccionar amb el clor produeix mala olor. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat la companyia d’aigües després que anunciés, el passat mes de desembre, que analitzaria en profunditat La Mina per localitzar l’origen de les males olors.

La companyia d’aigües va deixar de proporcionar aigua de La Mina el passat mes d’octubre com a conseqüència de la persistència de les males olors i des d’aleshores, segons va informar, en subministrava d’ATLL. Pel que fa al subministrament la situació ara no canvia però amb el nou decret queda blindada administrativament. La prohibició s’aixecarà en el moment que Aigües Vidal acrediti que s’han eliminat totalment les causes que provoquen males olors així com l’origen dels elements que la provoquen. Les analítiques de l’aigua a Esparreguera les du a terme Labaqua Interlab, un laboratori certificat per ENAC, l’Entitat Nacional d’Acreditació, amb la freqüència de mostratge que marca la norma legal en la matèria, el reial decret 140/2003.

Imatge de les setze fonts. Font: @twitter.com/SamReivax