Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 02/03/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimecres, 11 de març de 2020

L’Ajuntament estudia mesures de contenció del coronavirus

El consistori ha creat una comissió de seguiment per a coordinar accions al voltant de les noves mesures preventives anunciades per la Generalitat. Tot i la suspensió anunciada aquest matí per a les activitats amb alta participació, de moment es mantenen actius tots els serveis municipals així com les jornades de portes obertes als centres educatius d’Esparreguera

L’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa una comissió de seguiment del coronavirus per a compartir informació, estudiar mesures i coordinar accions al voltant de la contenció de l’epidèmia d’aquest virus. Tot i que a hores d’ara no s’ha detectat cap cas d’infecció a Esparreguera, des del consistori es treballa per adaptar la prestació dels serveis municipals a les resolucions de la Generalitat de Catalunya en matèria de prevenció. La primera mesura adoptada ha estat la suspensió del mercat ambulant dels dijous durant dues setmanes, que es decretarà avui mateix. Més enllà, tot i les mesures anunciades aquest matí que afecten a la celebració d’activitats esportives i esdeveniments d’alta participació, de moment, es mantenen actius tots els serveis municipals així com les jornades de portes obertes als centres educatius previstes per als propers dies.

La comissió municipal de seguiment del coronavirus està formada per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i representants polítics i tècnics de les àrees de Presidència, Drets Socials i Ciutadania i Territori de l’Ajuntament. Avui s’ha reunit per primera vegada per analitzar les implicacions de les noves mesures anunciades pel govern català, que ha elevat a fase d’alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc. L’alcalde, Eduard Rivas, ha informat que “des de l’Ajuntament no es prendrà cap decisió que no prengui la Generalitat, que és l’administració competent, tot i que ens mantindrem atents per coordinar-nos i mantenir informada a la ciutadania”.

Eduard Rivas ha apel·lat a la serenitat recordant que a hores d’ara a Esparreguera no es coneix cap cas positiu de coronavirus i ha fet una crida a “mantenir-se informat a través de fonts oficials, no fer cas de possibles rumors i no estigmatitzar col·lectius sensibles en aquesta crisi, com ara la comunitat xinesa o la gent gran”. L’alcalde d’Esparreguera també ha explicat que aquesta tarda informarà dels acords adoptats en l’àmbit del coronavirus a tots els grups municipals a la Comissió Informativa de Presidència, on compartirà que es mantenen actius tots els serveis municipals i les jornades de portes obertes als centres educatius tot tenint en compte les recomanacions fetes ahir des del Departament d’Educació.

Les mesures preventives per a contenir la propagació del coronavirus, d’altra banda, ja s’han deixat veure en diferents iniciatives de la societat civil a Esparreguera. Ahir a la tarda es va anunciar la cancel·lació de la FestaVal i avui s’ha conegut la suspensió de la representació de La Passió per aquest diumenge i l’anul·lació dels assajos dels Castellers d’Esparreguera per aquest divendres. En el cas de la donació de sang que s’havia de fer aquest dissabte en el marc de la FestaVal, aquesta es mantindrà però sense la participació dels Bombers de la Generalitat i reubicada a la Biblioteca Municipal l’Ateneu. D’altra banda, arran de la instrucció del govern català sobre la celebració d’activitats esportives sense públic, el primer equip masculí del Club de Bàsquet Esparreguera haurà de disputar els dos propers partits de competició a porta tancada i diverses entitats esportives locals han vist ajornades les seves competicions durant els propers quinze dies.

Durant els propers dies, i per tal de contenir al màxim la propagació del coronavirus, l’Ajuntament recomana mantenir-se informat sobre les novetats i consells al respecte i fer cas de les recomanacions d’higiene del Departament de Salut, com ara rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó, evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, tapar-se la boca i el nas en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida, evitar de compartir menjar o estris i altres objectes sense netejar-los degudament.

Les mesures anunciades afecten activitats esportives i esdeveniments d’alta participació