Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 02/03/2021
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Divendres, 13 de març de 2020

El CAP fa una crida al compliment de les mesures de contenció del coronavirus

El Centre d’Atenció Primària ha informat aquest matí a l’Ajuntament que entre els pacients atesos fins ara a Esparreguera no hi ha constància de cap cas positiu per coronavirus. El centre ha reprogramat tota la seva activitat per poder atendre les visites sobrevingudes i demana que la ciutadania no es personi al CAP i faci les seves consultes a través del telèfon

L’Ajuntament i la direcció del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera s’han trobat aquest matí per compartir informació i coordinar accions en el context d’emergència per l’epidèmia de coronavirus. La reunió ha servit per a conèixer el grau d’afectació al municipi i certificar que a hores d’ara no es té constància oficial de cap cas positiu. Tot i això, no es descarta que hi pugui haver casos en les pròximes hores, com ja s’han detectat a les poblacions veïnes d’Olesa i Martorell o a la comarca de l’Anoia, i és per això que tant les persones responsables del centre sanitari com els representants del consistori han coincidit en la necessitat d'incidir en les mesures de contenció i de sensibilització entre la població.

A la trobada hi ha assistit, per part del CAP, la seva directora, Gemma Puig, i la infermera Mercè Bellido, i per part de l’Ajuntament la coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Maria Vallejo, i el regidor de Salut Pública, Emmanuel Ortí. La direcció del CAP ha explicat que el centre es troba aplicant mesures preventives i en plena reorganització de la seva l’activitat, ajornant totes les visites programades que són demorables (analítiques, controls i seguiments), prioritzant al màxim l’atenció telefònica i només atenent les consultes inajornables. Des del centre d’atenció primària s’insisteix que cal evitar personar-se al CAP i vehicular les possibles consultes a través del telèfon. Davant dubtes sobre possibles casos, recomanen a la població realitzar el breu qüestionari del Canal Salut, evitar el contacte amb altres persones i trucar al 061, però en cap cas anar al CAP, la farmàcia o l’hospital.

Les consultes derivades via telefònica al CAP o al 061 són registrades i derivades al Servei de Vigilància Epidemiològica, des d’on es fa el seguiment. En qualsevol cas, es recomana que les persones amb simptomatologia o antecedents epidemiològics (haver estat en contacte amb zones o persones afectades pel virus) es confinin a casa i truquin al 061. A partir d’aquí, el Servei de Vigilància Epidemiològica farà seguiment dels casos lleus aplicant mesures d’aïllament i, en cas d’identificar un quadre greu o amb complicacions, es procediria al trasllat a un centre hospitalari. En el cas del CAP d’Esparreguera s’ha registrat un augment notable de trucades rebudes al llarg d’aquesta setmana, no obstant no hi ha constància de cap cas positiu entre els pacients tractats tot i haver recomanat mesures d’aïllament en alguns casos.

La trobada entre de la direcció del Cap i l’Ajuntament també ha servit per establir una línia de comunicació permanent per a compartir el grau d’afectació de l’epidèmia al nostre municipi i informar de possibles casos positius. En aquest sentit, el regidor de Salut Píblica, Emanuel Ortí, ha comentat que “cal estar coordinats per quan arribin els primer casos i, sobretot, per continuar aplicant les mesures de contenció decretades pel Govern de la Generalitat”. Ortí també ha fet una crida a la calma i juntament amb les responsables del CAP han insistit en continuar enviant un missatge de tranquil·litat a la població incidint en l’aplicació de les mesures de prevenció per a evitar la propagació del coronavirus.

El CAP fa una crida a la calma i al compliment de les mesures de contenció del coronavirus