Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública, Societat Dilluns, 16 de març de 2020

L’Ajuntament d’Esparreguera decretarà serveis mínims municipals

La mesura vol garantir la prestació dels serveis públics necessaris per al funcionament de l’administració i reduir al màxim la mobilitat del personal de l’Ajuntament mentre duri l’Estat d’Alarma i les mesures excepcionals per combatre la pandèmia de coronavirus. El decret de serveis mínims es dicta coincidint amb la confirmació oficial dels primers casos positius a Esparreguera

L’Ajuntament d’Esparreguera decretarà serveis mínims municipals per a la prestació dels serveis públics estrictament necessaris i reduir al màxim la concurrència i el trànsit del seu personal. La mesura s’adopta després que el Govern Central decretés l’Estat d’Alarma per a la gestió de la crisis sanitària provocada pel Covid-19 i preveu garantir el funcionament dels serveis públics bàsics tot prioritzant el treball telemàtic i a distància per a combatre la propagació de virus. El decret de serveis mínims municipals, que tindrà efectes des d’avui mateix i una vigència incial de 15 dies naturals, se signarà aquest dilluns coincidint amb la confirmació dels primers casos de coronavirus entre la població d’Esparreguera.

La prestació dels serveis municipals declarats bàsics o estratègics es realitzarà prioritàriament mitjançant sistemes no presencials i d’accés remot. Únicament en els supòsits que no sigui possible s’autoritzarà la prestació del servei de manera presencial. Els serveis mínims previstos inclouen Serveis a les Persones, Serveis Socials, l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), Secretaria, Serveis Jurídics, Intervenció, Tresoreria, Recursos Humans, Policia Local, Comunicació, Sistemes d’Informació i Serveis Territorials. Pel que fa a Serveis Socials i l’OAC, l’atenció al públic es farà via telemàtica, telefònica i missatgeria instantània. Serveis Socials en horari de 9:30 a 13:30h i l’OAC en el seu horari habitual tot i tancant els dissabtes. La Policia Local farà els torns habituals de treball i Ràdio Esparreguera reduirà la seva programació i farà butlletins informatius a les 10, les 11 i les 12h, i un informatiu diari a les 13h.

Fora dels serveis mínims, es dispensa de fer treball presencial a la resta de persones al servei de l’Ajuntament d’Esparreguera, que hauran de prioritzar el treball per via telemàtica o similar, des dels seus domicilis, on hauran de estar, com a mínim, durant l’horari normal de prestació. La resolució de serveis mínims entrarà en vigor avui mateix i tindrà una vigència de 15 dies naturals, sempre que la situació sigui similar a l’actual i preveient que en qualsevol moment pugui modificar-se o ampliar-se en relació amb la situació epidemiològica. La mesura també contempla la suspensió de les sessions dels òrgans col·legiats (Ple, Junta de Govern Local i Comissions Informatives) previstes durant el mes de març.

La resolució de serveis mínims municipals a Esparreguera se suma al decret d’emergència per a la contractació de serveis i subministraments signat dissabte amb la finalitat de combatre i reduir els efectes i contagis de l’epidèmia de coronavirus. La mateixa mesura també establia la gratuïtat per l’estacionament a la zona blava del municipi per a evitar la mobilitat de la ciutadania mentre durin les mesures d’excepcionalitat.

Estat d’Alarma

El Consell de Ministres va acordar dissabte la declaració de l’Estat d’Alarma a tot el territori espanyol per a “la gestió de la situació de crisi ocasionada pel Covid-19”. La mesura, adoptada per real decret imposa, entre d’altres qüestions, restriccions en la mobilitat, limitacions en l’activitat comercial, la suspensió de qualsevol activitat formativa presencial i la priorització de la prestació laboral a distància o mitjançant sistemes telemàtics sempre que sigui possible. El paquet de mesures preten limitar al màxim la circulació de persones i reduir-la als desplaçaments mínims necessaris per l’assistència al lloc de treball quan no sigui possible fer la prestació des de casa, l’adquisició d’aliments, medicaments i béns de primera necessitat; l’atenció als col·lectius vulnerables o depenents; i l’assistència a centres sanitaris.

La mobilitat de la ciutadania queda reduïda per a la compra d’ aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; l’assistència a centres sanitaris, el desplaçament al lloc de treball i el retorn a la residència habitual, l’assistència i cura de persones grans, menors, depenents o especialment vulnerables; desplaçaments a entitats financeres o moviments necessaris per causes de força major. Pel que fa a l’activitat comercial, és obligatori el tancament de tota activitat comercial minoritària, a excepció dels establiments d’alimentació i béns de primera necessitat, farmàcies, centres mèdics, òptiques, productes ortopèdics i higiènics, premsa, combustibles, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, tintoreries, perruqueries, comerç per internet, telefònic i correspondència.

La declaració de l’Estat d’Alarma preveu l’adopció de mesures per garantir l’abastiment d’aliments i recull l’obligació de col·laborar per tota la ciutadania a l’hora de facilitar l’aplicació de les mesures adoptades i no obstaculitzar la tasca dels agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions. Compelementàriament es detrmina que la permanència als establiments comercials oberts al públic serà l’estrictament necessària per adquirir aliments i productes de primera necessitat, i s’estableix la necessitat d’evitar aglomeracions i de controlar que els consumidors i treballadors mantinguin la distància de seguretat d’un metre com a mínim per tal d’evitar contagis.

De cara a facilitar la comprensió de les mesures adoptades en les darreres hores a través de la declaració de l’Estat d’Alarma, des del Centre de Coordinació Operativa de catalunya (CECAT) s’ha elaborat aquest recull de preguntes i respostes sobre les restriccions de mobilitat i activitats pel coronavirus a Catalunya.

Primers casos de coronavirus a Esparreguera

El decrets d’emergència per a la contractació signat dissabte i el de serveis mínims municipals que se signarà avui han coincidit amb la confirmació oficial dels primers casos de coronavirus a Esparreguera, on a hores d'ara es comptabilitzen 4 persones diagnosticades. CatSalut va comunicar aquest cap de setmana a l’alcaldia el primer cas informant que es tracta d’un pacient amb simptomatologia lleu al voltant del qual ja s’han adoptat totes les mesures de seguiment i aïllament. Al respecte dels primers casos positius de Covid-19 al municipi, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assenyalat que “desgraciadament no seran els únics i, per tant, no és rellevant que siguin els primers o quants n’hi haurà sinò que entre tots plegats acomplim al màxim les mesures de prevenció i aïllament per tal que el nombre de casos sigui el mínim possible durant les properes setmanes”.

L’alcalde d’Esparreguera ha fet una crida a mantenir totes les mesures adoptades en la declaració de l’Estat d’Alarma i a través dels decrets de la Generalitat i la pròpia alcaldia per a pal·liar els efectes de l’epidèmia de coronavirus. Rivas ha recordat les mesures de l’Estat d’Alarma a través de les seves xarxes socials i ha insistit en la necessitat de “mantenir-se aillats als domicilis, reduir la mobilitat al mínim imprescindible i evitar el contacte entre persones tot extremant les mesures de protecció, tenint en compte que ens trobem en un moment crític davant l’expansió del virus”. De moment a Catalunya s’han declarat 903 casos de Coronavirus i s’han confirmat 12 morts a causa d’aquesta malaltia.

L’Ajuntament d’Esparreguera decretarà serveis mínims municipals