Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimarts, 24 de març de 2020

L’Ajuntament desinfectarà carrers i seus municipals aquesta setmana

Es fumigaran els edificis de l’Ajuntament i Serveis Socials, el pavelló municipal, Ràdio Esparreguera, la nau de la brigada i la policia. Al carrer es desinfectaran parades de bus, illes de contenidors i alguns establiments comercials del centre vila. L’acció tindrà un cost de 4.300 euros i la durà a terme una empresa especialitzada contractada pel procediment d’emergència

L’Ajuntament durà a terme la desinfecció de seus municipals i espai públic a Esparreguera aquesta setmana com a mesura higiènica preventiva de contenció a la propagació del coronavirus. Els treballs és previst que comencin dijous i afectaran l’edifici consistorial, el Patronat Parroquial -seu de Serveis Socials-, el pavelló municipal, Ràdio Esparreguera, la nau de la brigada d’obres i la policia local. A l’espai públic la fumigació es concentrarà en parades de bus, illes de contenidors i alguns d'establiments comercials del centre vila atenent a un criteri de freqüència de pas persones. Tant a les seus municipals com al carrers els treballs de desinfecció els durà a terme una empresa externa especialitzada, que serà guiada per la brigada d’obres municipal.

La fumigació es farà mitjançant la polvorització de desinfectant sobre les superfícies accessibles als usuaris, que podran tornar a transitar-se poques hores després, un cop assecat el producte aplicat. L’actuació començarà dijous a les seus municipals aprofitant que totes elles es troben tancades al públic i seguirà a continuació a l’espai exterior, sempre que la pluja no ho faci demorar. Al carrer la desinfecció es concentrarà en els espais més transitats del municipi, a l’eix central de Francesc Macià i Francesc Marimon i al centre vila, on s’actuarà a 11 illes de contenidors soterrats, 10 marquesines d’autobús i una vintena d’establiments comercials. A l’espai exterior es preveuen dues actuacions, les dues iguals, que es duran a terme en dos setmanes consecutives.

Els treballs de desinfecció tindran un cost de 4.300 euros i es faran efectius mitjançant la contractació d’emergència decretada per l’Ajuntament com a conseqüència de l’epidèmia de coronavirus. Aquesta acció, recorda l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, “s’ha d’afegir a la desinfecció dels autobusos de transport públic que operen a la vila i que garanteixen els propis operadors, i a la neteja a les vies urbanes, que té el seu contracte específic”. Rivas afegeix que “tota precaució és poca davant la crisi sanitària que estem vivint i davant del dubte de si els virus persisteixen o no a les superfícies de l’espai públic, ens toca prendre mesures de precaució per a preservar la salut pública”.

Donacions de material

La crida feta per l’Ajuntament dimecres passat per a rebre donacions de material desinfectant i de protecció ha obtinguts els primers resultats. Després d’una setmana, hi ha hagut una desena de donacions i s’han recollit 40 parells de guants gruixuts, 2.000 parells de guants d’un sol ús, 50 litres d’alcohol, 22 granotes, 75 mascaretes i 30 ulleres de protecció. En una comunicació feta a través de les xarxes socials el consistori demanava la col·laboració de comerços i empreses de la vila que disposessin d’aquest material per a garantir-ne la provisió a la Residència de Can Comelles, la Policia Local, l'ADF, i també per a donar suport al Servei d'Atenció Domiciliària. L’Ajuntament manté la crida feta la setmana passada mentre resta pendent d’una petició de nou material que es farà a través de la Diputació de Barcelona per a diverses poblacions de la demarcació.

L’Ajuntament desinfectarà carrers i seus municipals aquesta setmana