Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Dimecres, 25 de març de 2020

L’Ajuntament ha començat a repartir les targetes moneder de les beques menjador

El lliurament es fa directament al domicili de les famílies dels 268 nens i nenes d'Esparreguera que es beneficien d’aquest ajut durant el curs escolar. Cada targeta té un import de 40 euros per a comprar productes en establiments d’alimentació i cal conservar-les perquè es recarregarien en cas que s’allargui el període de confinament

L’Ajuntament d’Esparreguera ja ha començat a repartir les targetes moneder que el Departament d’Educació atorga a les famílies que tenen concedides beques menjador davant el tancament de les escoles per l’estat d’alarma decretat pel coronavirus. A Esparreguera es repartiran 268 targetes, una per cada infant que aquest curs és beneficiari de la beca, i es lliuraran directament al domicili familiar a través d’una empresa de missatgeria. Les targetes disposen d’un import de 40 euros per comprar productes en qualsevol establiment d’alimentació i cal conservar-les perquè es recarregaran en cas que s’allargui el confinament.

Les famílies rebran una targeta per cada infant, o sigui que si són diversos germans els que es beneficien de les beques menjador que atorga el Consell Comarcal del Baix Llobregat, cadascun d’ells tindrà una targeta. Aquestes van carregades inicialment amb 40 euros, que es corresponen amb la quantitat de la beca dels primers 10 dies lectius de confinament, és a dir, 4 euros per infant diaris. Per activar les targetes no cal cap operativa prèvia i tampoc tenen cap pin associat. Un cop la família la rep, ja la pot utilitzar directament, però només en botigues d’alimentació que tinguin habilitat el pagament amb targeta (TPV) i per compres d’un import màxim de 40 euros. Si s’utilitza en un altre tipus d’establiment o amb compres d’una quantitat superior, la targeta donarà un codi d’error en el moment del pagament.

En cas d’incidència en l’operativa d’aquestes targetes cal que la persona interessada s’adreci directament al telèfon d’atenció al client de CaixaBank 900 404 090. Si es tracta d’una incidència recurrent, caldrà que facilitin informació complementària com el codi de targeta, l’hora de l’operació i territori on s’està fent ús d’aquesta targeta. Des de l’Ajuntament d’Esparreguera demanen a les famílies que no perdin ni llencin les targetes després d’exhaurir la quantitat inicial, perquè en cas necessari, es recarregaran un cop passats aquests 15 dies, amb l’import dels dies que s’allargui el confinament.

Les targetes es van començar a repartir ahir a la tarda després que l’Ajuntament d’Esparreguera prepares els llistats i comprovés que tota la documentació facilitada per la Generalitat es corresponia amb les dades de les persones usuàries del municipi. La setmana passada el consistori es va sumar a la carta que 54 alcaldes i alcaldesses catalans van adreçar al President de la Generalitat per denunciar la manca de coordinació en el repartiment de les targetes moneder a les famílies usuàries de les beques menjador i reclamava que es comptés amb el món local a l’hora d’articular solucions amb impacte a la ciutadania durant l’actual situació de crisi sanitària.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

A Esparreguera les 268 targetes moneneder es repartiran al domicili familiar