Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 02/03/2021
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dijous, 16 d'abril de 2020

La rebaixa a la meitat del cànon de l’aigua s'aplicarà a la propera factura

A Esparreguera, Aigües Vidal aplicarà en la pròxima factura, la corresponent als mesos de març i abril, aquesta bonificació aprovada per la Generalitat que vol alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses contribuents en l’actual situació d’emergència per la Covid-19

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha aprovat una sèrie de bonificacions temporals en el cànon de l’aigua que suposaran una rebaixa del 50% en els rebuts que paguen tant la ciutadania com les empreses durant els mesos d’abril i maig. A més, les famílies en situació de vulnerabilitat poden demanar i acollir-se a les bonificacions del cànon de l’aigua: el cànon social zero i l’ampliació de trams. Aigües Vidal, concessionària del servei a Esparreguera, aplicarà aquesta bonificació a tots els contribuents en la pròxima factura, la dels mesos de març i abril. Des de la declaració de l’Estat d’Alarma, la companyia presta serveis mínims per a garantir el subministrament d’aigua i el manteniment de la xarxa.

Segons ha comunicat l’ACA, durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 31 de maig de 2020, s’aplicaran les mesures següents de manera automàtica a la factura de l’aigua per a tots els ciutadans i totes les empreses, sense necessitat de fer cap tràmit: per als col·lectius que s’acullen al cànon social s’ampliarà aquesta bonificació a tots els trams del cànon en la factura; hi haurà una reducció universal del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris domèstics; una reducció del 50% del cànon de l’aigua per als usuaris industrials i activitats econòmiques i una reducció del 50% als usuaris ramaders. A més les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos com a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se a les bonificacions del cànon de l’aigua: l’ampliació de trams i el cànon social zero, el que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua. Actualment a Esparreguera s’acullen al cànon social 11 famílies abonades. El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A Esparreguera, com que la factura s’emet amb caràcter bimensual, aquestes bonificacions s’aplicaran en la totalitat del rebut corresponen a la facturació dels mesos de març i abril de 2020. A més, Aigües Vidal ha informat que la pròxima factura es farà a partir de lectures estimades donades les circumstàncies d’emergència sanitària i amb la voluntat de protegir el seu personal. Des de la declaració de l’Estat d’Alarma la companyia no fa atenció presencial als abonats, però qualsevol consulta o incidència se’ls hi pot comunicar a través del correu electrònic bustia@aiguesvidal.cat, al telèfon d’oficines 93 777 24 31 i al telèfon d’urgències 670 596 221.

La companyia ha comunicat a l’Ajuntament d’Esparreguera l’aplicació d’aquestes mesures així com el fet que, seguint les recomanacions de les autoritats governamentals i sanitàries, des del 18 de març, com a concessionària d’un servei essencial, presta serveis mínims pel que fa al funcionament del personal d’obra, que treballa per a garantir la prestació de serveis en el municipi en els casos de reparació de les avaries que siguin imprescindibles per proporcionar el subministrament. Des d’Aigües Vidal han explicat que “aquesta mesura respon a la voluntat d’augmentar la protecció i reduir al màxim el trànsit del nostre personal”.

La rebaixa a la meitat del cànon de l’aigua s'aplicarà a la propera factura