Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran, Salut Pública Dimarts, 28 d'abril de 2020

Tots els avis i àvies de Can Comelles donen negatiu en les proves PCR del coronavirus

Properament es faran també les proves de detecció als treballadors i treballadores de la residència municipal. Segons dades de la Generalitat, a Esparreguera hi ha actualment 83 casos positius de Covid-19 i 151 casos sospitosos. El municipi té la taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitant més baixa del Baix Llobregat Nord

El Departament de Salut de la Generalitat ha fet proves PCR de la Covid-19 als 89 avis i àvies que actualment viuen a la residència municipal de Can Comelles i tots els resultats han donat negatiu. Així doncs es confirma que no hi ha cap cas de coronavirus entre els residents d’aquest equipament municipal. A més, abans del 8 de maig el departament farà també proves de detecció del coronavirus SARS-CoV-2 als treballadors i treballadores de la residència, tant si tenen símptomes de la malaltia com si no. Segons les dades obertes del departament de Salut, a Esparreguera hi ha, a dia d’avui, 83 casos positius per Covid-19 i 151 casos sospitosos. El municipi té una taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitant de 39,31, la més baixa del Baix Llobregat Nord.

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha subratllat que “ens hagués agradat que les proves a persones usuàries i treballadores haguessin coincidit en el temps, per tenir la seguretat que no hi ha casos entre cap dels dos col·lectius, però estem satisfets que les mesures que vam emprendre a principis de març per protegir de la pandèmia als avis i àvies de la residència estiguin resultant efectives”. El departament de Salut va iniciar la setmana passada les proves massives a residències de gent gran per a fer-ne un cribatge. A Esparreguera s’han realitzat proves PCR, que necessiten ser processades en un laboratori i són les més fiables, als 89 usuaris que actualment viuen al centre. A més, ja s’havien realitzat proves als quatre residents del centre geriàtric que a principis d’abril van sol·licitar el retorn temporal a casa dels seus familiars d’acord amb la instrucció del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

La residència, que va ser el primer equipament municipal on es van començar a aplicar mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus, manté les limitacions aplicades a principis de març i realitza desinfeccions setmanals als diferents espais de l’equipament per garantir la seguretat de persones usuàries i treballadores. A més, es realitzen controls estrictes a aquelles persones que presentin patologies respiratòries o símptomes febrils o gripals i diàriament s’envia un informe de l’estat dels residents al Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat que porta un control de tots els centres del país a través de la inspecció de serveis socials per intervenir en els casos de risc. D’altra banda, en referència a l’atenció a les famílies dels residents, s’ha incrementat la comunicació per mitjans telemàtics, especialment a través de les videoconferències i els whatsapp setmanals per a conèixer l’estat de salut dels àvies i àvies i la situació del dia a dia de la residència.

Segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Esparreguera té a data d’avui 83 casos positius per Covid-19 i una taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitant de 39,31, la taxa més baixa del Baix Llobregat Nord i una de les més baixes de la comarca. A més, la Generalitat també dona dades sobre els casos sospitosos, és a dir, persones que han tingut símptomes i un professional sanitari ha classificat com a possible cas, però sense prova diagnòstica positiva. Al municipi hi ha actualment 151 casos sospitosos. Si mirem les dades per Àrea Bàsica de Salut (ABS), a l’ABS Esparreguera, que engloba els CAP del municipi i el d’Abrera, així com els consultoris de Collbató i El Bruc, els casos positius ascendeixen a 112 i el número de casos sospitosos a 211, sent la taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants de 42,55.

Les 89 persones usuàries de Can Comelles han donat negatiu a les proves de Covid-19