Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimecres, 6 de maig de 2020

La tercera fase de les obres del carrer de Ferran Puig es reprendrà dilluns 11 de maig

Els treballs van quedar aturats com a conseqüència de la declaració de l’Estat d’Alarma perquè l’amplada del vial no permetia garantir les condicions de seguretat i protecció adequades. Ara però, es podran reprendre les obres, que tenen una durada prevista de 4 setmanes i seran executades amb totes les mesures de protecció i seguretat necessàries

El dilluns que ve, 11 de maig, es reprendran les obres de la tercera fase del carrer de Ferran Puig que van quedar suspeses amb motiu de les mesures extraordinàries de contenció de la Covid-19. Els treballs tindran una durada aproximada de quatre setmanes i seran executats respectant totes aquelles condicions necessàries per a garantir la plena protecció i seguretat tant de la ciutadania com del personal de l’obra. Aquesta serà la darrera fase de l’arranjament d’aquest carrer, que es convertirà així en un vial de plataforma única amb prioritat per als vianants. D’altra banda, dilluns, a través d’un decret d’alcaldia, es va aixecar la suspensió dels terminis d’execució de les obres de promoció privada al municipi, que estaven aturats des del 14 de març per la declaració de l’Estat d’Alarma.

La tercera fase de les obres al carrer de Ferran Puig es concentra entre els carrers d’Orenci Valls i el carrer de la Vinya i és previst que s’allargui durant un mes, mantenint-se per al veïnat les mateixes condicions que abans de l’aturada. L’Ajuntament ha fet arribar una carta als veïns i veïnes del carrer afectats per a informar-los de la represa dels treballs, que es faran habitualment en horari de 8 del matí a 6 de la tarda. També se’ls ha emplaçat a que, en cas d’incidències sobrevingudes fora d’aquest horari, contactin amb la Policia Local o amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament d’Esparreguera. Les obres es van aturar amb la declaració de l’Estat d’Alarma perquè l’amplada del carrer no permetia garantir les normes de seguretat i protecció adequades. Dilluns però, es reprendran els treballs, sempre respectant les condicions necessàries per a garantir la protecció davant l’emergència sanitària del coronavirus.

Mentre duri l’arranjament, el carrer continuarà tallat a la circulació de vehicles i, per tal de facilitar la mobilitat de la zona, es mantindrà invertit el sentit de circulació del carrer de Taquígraf Garriga per donar sortida al trànsit de vehicles del carrer dels Arbres cap a l’avinguda de Francesc Macià. Un cop finalitzat aquesta darrera fase, tot el carrer de Ferran Puig serà en un vial de plataforma única amb prioritat pels vianants - tal com es va fer al carrer de Sant Miquel-, que mantindrà un carril de circulació central asfaltat i zones d’estacionament habilitades al costat parell. Les obres també han comportat la renovació del clavegueram, les conduccions d’aigua potable i gas i el soterrament dels creuaments de la xarxa aèria d’electricitat i telefonia.

Aixecament de la suspensió d’obra privada
Segons un nou decret d’alcaldia, s’aixeca la recomanació de suspendre els terminis d’execució de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública, les quals es podran executar sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures que els hi siguin d’aplicació. Així mateix s’aixeca la prohibició d’ocupació del domini públic per obres, instal·lacions i construccions sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en matèria de prevenció i protecció contra la Covid-19, així com tota aquella normativa en matèria de salut laboral que garanteixi que no existeix risc de contagi per coronavirus per persones no relacionades amb l’activitat.

La tercera fase de les obres al carrer de Ferran Puig es concentra entre els carrers d’Orenci Valls i el de la Vinya