Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 20/09/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Divendres, 8 de maig de 2020

La preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO serà del 13 al 22 de maig

S’haurà de fer prioritàriament de manera telemàtica ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, però també es podrà fer de forma presencial al centre escollit com a primera opció, amb cita prèvia, entre els dies 19 i 22 de maig. En el cas dels estudis de batxillerat, es farà del 27 de maig al 3 de juny

La Generalitat ja ha fet públiques les noves dates per a la preinscripció escolar que havien quedat ajornades com a conseqüència de la declaració de l’Estat d’Alarma. Així entre el 13 i el 22 de maig es podrà dur a terme la preinscripció per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. A causa de les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, el procés s’haurà de fer prioritàriament de manera telemàtica, tot i que hi haurà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials d’aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment digital. La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny. En el cas de les escoles bressol municipals, el proper curs entrarà en vigor la modificació de la tarifació social, que es portarà a aprovació al ple d’aquest mes de maig.

Aquest any, com a prevenció davant del coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer totalment online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. La presentació de la sol·licitud i la documentació en paper al centre, queda substituïda pel formulari telemàtic i l’enviament de la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. Tot i això, entre els dies 19 i 22 de maig els centres podran atendre preinscripcions presencials d’aquelles famílies que no puguin fer el procediment de manera telemàtica. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic i a la seva web, en un lloc visible, inclourà la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia. A causa del tancament dels centres educatius des del dia 13 de març per la Covid-19, enguany moltes escoles no han pogut fer la jornada de portes obertes, les famílies podran consultar les característiques del centre i el seu projecte educatiu a la pàgina web de cada escola.

En els casos que s’hagi de fer atenció presencial, caldrà prendre algunes mesures de prevenció i seguretat. Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona); caldrà portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa; caldrà portar mascareta i guants; i es recorda que no poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o que presentin símptomes, que poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació. Així mateix, els centres hauran de netejar diàriament els seus espais, ventilar periòdicament les instal·lacions; instal·lar si és possible mampares de protecció per als treballadors i garantir l’ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i de guants per al personal que faci atenció al públic, així com de gel hidroalcohòlic. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha afirmat que “des de l’Ajuntament garantirem la part que ens pertoca, que és la neteja de totes les instal·lacions dels centres educatius públics de la vila, perquè compleixin amb les condicions d’higiene i seguretat que marca el departament, i també farem d’altaveu àgil i efectiu de les informacions que vagi donant la Generalitat en aquest àmbit per acompanyar a la ciutadania durant tot el procés”.

Els resultats de la preinscripció es podran consultar per internet: els resultats individuals des d’Estudiar a Catalunya i els llistats al web del centre. Els centres generaran les llistes que s’han de publicar durant el procés de preinscripció amb les dades personals dels sol·licitants anonimitzades. Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre. Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-. Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

La preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig