Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 19/10/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública, Societat Dilluns, 11 de maig de 2020

Esparreguera es manté en la fase 0 de la desescalada però amb noves mesures

Des d’avui la deixalleria municipal torna a obrir per a ús particular amb cita prèvia i també entra en vigor l’ampliació de l’horari comercial fins a les 8 del vespre. La setmana passada ja van començar a fer atenció presencial l’OAC i l’Arxiu Municipal, sempre amb cita prèvia, i també es va aixecar la suspensió per fer obra privada

Esparreguera continua a la fase inicial o fase 0 de la desescalada del desconfinament per l’emergència sanitària del coronavirus, com la resta de poblacions que pertanyen a la regió sanitària metropolitana sud, que està ara mateix en risc moderat de rebrot. Tot i això, a mesura que avancen els dies es van produint novetats en les mesures adoptades a l’inici de l’Estat d’Alarma. Avui ha reobert la deixalleria municipal per a ús particular amb cita prèvia i també s’ha ampliat l’horari d’obertura comercial fins a les 8 del vespre. La setmana passada ja van reobrir alguns comerços i serveis municipals, com l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i l’Arxiu Municipal amb estrictes mesures de seguretat i atenció només amb cita prèvia. El consistori va aixecar també la prohibició de suspendre totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública i la prohibició d’ocupació del domini públic per obres, instal·lacions i construccions.

Tot i que els serveis municipals continuen prioritzant l’atenció telemàtica, via correu electrònic o telèfon, per a tots aquells tràmits i consultes que es puguin fer a distància, des del dilluns 4 de maig es poden fer consultes presencials a l’OAC, que atén només amb cita prèvia i en horari de 9 del matí a 2 del migdia, de dilluns a divendres. L’Arxiu Municipal també ha tornat a fer atenció presencial, però només amb cita prèvia i en casos justificats, així com Serveis Socials Bàsics que també atén consultes en casos excepcionals, com ja venia fent durant tot l’Estat d’Alarma per considerar-se un servei essencial. A més, des d’avui la deixalleria municipal, que estava oberta exclusivament per a usos municipals, reobre a la ciutadania per a ús particular però mantenint també algunes normes de seguretat i la cita prèvia per a fer ús del servei.

Avui també ha entrat en vigor el nou horari comercial que amplia en una hora el tancament dels establiments per adaptar-se millor als horaris de sortida al carrer, així poden obrir entre les 6 del matí i les 8 del vespre. Un nou decret d’alcaldia ha revocat l’obligació de tancar a les 7 de la tarda establerta des del passat 30 de març i estableix que aquest nou horari serà d’aplicació mentre continuï vigent l’Estat d’Alarma o se n’acordi específicament la seva modificació. Aquest canvi no afecta l’horari d'obertura de les farmàcies, que continuarà sent de les 8 del matí a les 8.30 del vespre per a adaptar-se a l’horari excepcional d’atenció del Centre d’Atenció Primària (CAP) que mentre mantingui vigència l’Estat d’Alarma atén de 8 del matí a 8 del vespre. Fora d’aquest horari el servei d’urgències nocturn es deriva, com és habitual, a les farmàcies que prestin el servei a Martorell.

Una altra de les restriccions que es va aixecar la setmana passada és la recomanació de suspendre totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública, que ara es poden executar sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures de seguretat i protecció. El mateix decret d'alcaldia aixeca també la prohibició d’ocupació del domini públic per obres, instal·lacions i construccions sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut i les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en matèria de prevenció i protecció contra la Covid-19.

Mobilitat i transport públic
A nivell de mobilitat, es mantenen vigents les restriccions per a sortir de casa excepte per desplaçar-se al lloc de treball, per adquirir aliments o productes farmacèutics de primera necessitat, anar a entitats financeres i assegurances, fer atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. A més de les activitats permeses durant l’Estat d’Alarma, des del passat 26 d’abril els infants poden sortir a passejar i, des del 2 de maig, també es permet fer esport a la població major de 14 anys. Els horaris en què poden sortir a fer exercici i passejar els majors 14 anys són els compresos en les franges horàries de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 del vespre. L’activitat esportiva s’ha de fer de manera individual, dins del terme municipal i no està permès l’accés a instal·lacions esportives. Per a les persones majors de 70 anys o amb necessitats especials, s’estableixen les franges de sortida de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre. Els menors de 14 anys poden sortir a passejar acompanyats d’un adult entre les 12 del migdia i les 7 del vespre. Aquestes sortides no les poden fer persones que presentin símptomes de la Covid-19 o estiguin en aïllament preventiu.

En referència al transport públic, des del 4 de maig es va establir l’ús obligatori de mascaretes tant per part de les persones usuàries com del personal que també ha de tenir solucions hidroalcohòliques per practicar una higiene de mans freqüent. De moment, tant el bus urbà com els serveis interurbans prestat per les companyies Hispano Igualadina i TGO mantenen les mateixes freqüències, però la Generalitat ha impulsat ja una nova resolució que recull noves mesures de funcionament dels mitjans de transport públic amb la finalitat d’adequar l’oferta a l’evolució previsible de la demanda en les diferents fases de desescalada. Així s’estableix que ara, en la fase 0, el servei ha de ser d’entre el 80 i el 90% a les hores puntes i un mínim del 50% la resta del dia; a les fases 1 i 2 aquest haurà d’incrementar i situar-se entre el 80 i el 100% i a la fase 3 és quan es preveu que ja funcioni al 100%. A més, es manté l’ocupació màxima del 50% dels seients disponibles i que, com a màxim, pot haver-hi dues persones per metre quadrat en les plataformes per anar dret, per tal de mantenir les distàncies de seguretat fixades per les autoritats sanitàries.

Esparreguera es manté en la fase 0 de la desescalada com la resta de poblacions que pertanyen a la regió sanitària metropolitana sud