Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 13/04/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran Dimecres, 13 de maig de 2020

El personal de la residència de Can Comelles dona negatiu en les proves del coronavirus

Aquests bons resultats se sumen a les proves de detecció realitzades pel departament de Salut a les persones residents, que també van donar totes negatiu. Malgrat tot, la residència manté les mesures de prevenció aplicades des de principis de març i, de moment, encara no hi ha data prevista per tornar a obrir el centre a les visites de familiars

Tota la plantilla de professionals de la residència municipal de Can Comelles, incloent-hi el personal extern que s’encarrega de la neteja de l’equipament, ha donat negatiu en les proves PCR de la Covid-19. Fa dues setmanes el departament de Salut de la Generalitat, que és qui ha realitzat les proves, va donar els resultats de tots els avis i àvies residents, que també van ser tots negatius, amb la qual cosa es confirma que no hi ha cap cas de coronavirus al centre. La residència manté totes les mesures de seguretat que va començar a aplicar des de principis de març i, de moment, encara no hi ha cap data prevista per tornar a obrir el centre a les visites de familiars, un fet que està subjecte també a les mesures que s'aplicaran en cadascuna de les fases de la desescalada del desconfinament. El departament de Salut també realitzarà properament proves de detecció de la Covid-19 als agents de la policia local.

La prova s’ha realitzat als 68 treballadors i treballadores del centre, tant al personal de l’empresa concessionària Sumar com als professionals externs que s’encarreguen de la neteja de la residència. La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha afirmat, en declaracions a l’emissora municipal, que “aquests resultats plantegen un panorama de més tranquil·litat, tant per als usuaris com per als treballadors i les famílies, però hem de seguir mantenint totes les mesures i precaucions perquè no hem d’oblidar que el virus encara és present i no podem abaixar la guàrdia”. El departament de Salut també va realitzar proves PCR als 89 avis i àvies que actualment viuen a la residència i, amb anterioritat, s’havien realitzat proves als quatre residents que, a principis d’abril, van sol·licitar el retorn temporal a casa dels seus familiars. En tots els casos els resultats han estat negatius. “Haguéssim preferit que les proves s’haguessin fet en el mateix moment a residents i professionals, per saber que el punt de partida és el mateix, perquè la variació de temps pot generar dubte, tot i que se suposa que els resultats es mantenen perquè no hi hagut cap contacte amb personal extern”, ha subratllat María Vallejo. La Generalitat també ha comunicat que, a banda de les residències, també farà proves PCR al personal sanitari i als agents de les policies locals. En aquest sentit, la regidora ha apuntat que “estem en llista d’espera, perquè no som població de risc, i de moment no tenim data prevista per les proves a la policia”.

La residència va ser el primer equipament municipal on es van començar a aplicar mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus i des del 10 de març està prohibida l’entrada al centre a qualsevol persona externa. De moment, encara no hi ha data prevista de reobertura perquè els familiars puguin visitar als avis i àvies . “No podem donar una data perquè encara és molt aviat, s’ha d’anar amb molta prudència perquè encara que algunes residències ja comencin a obrir, estem parlant d’un col·lectiu que viu junt, que és de risc perquè pateixen malalties de base, i cal anar amb compte i espera què diuen des del govern”, ha assegurat María Vallejo, que ha recordat que “en la fase 1 es poden fer visites entre familiars i amics, sempre que no hi hagi persones vulnerables, per tant, aniríem ja a la fase 2 i amb moltes limitacions d’horaris, de temps de visita i mesures sanitàries”. Malgrat que fa setmanes que no els poden veure presencialment, des de l’inici de l’emergència sanitària pel coronavirus, el personal de la residència ha incrementat la comunicació amb les famílies per mitjans telemàtics, com videoconferències i whatsapp, així com diferents vídeos on surten els avis i àvies residents. Un gest que els familiars han respost a través d’un audiovisual d’agraïment a la tasca que realitzen tots els i les professionals de la residència.

Segons les dades obertes del departament de Salut, actualment a Esparreguera hi ha 82 casos positius per Covid-19, 477 casos sospitosos i una taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants de 38,99, la més baixa del Baix Llobregat Nord.

La prova s’ha realitzat als 68 treballadors i treballadores del centre