Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 16/06/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dimecres, 20 de maig de 2020

L’Ajuntament compra 44 dispositius digitals per a cedir-los a l’alumnat més vulnerable

Aquests recursos se sumen als que el Departament d'Educació ja ha posat a disposició dels estudiants de cursos de fi d’etapa educativa amb l'objectiu de cobrir així la totalitat de les necessitats de l’alumnat del municipi. La compra de tablets, teclats i connexions tindrà un import màxim de 10.500 euros

L’Ajuntament d’Esparreguera comprarà 44 dispositius digitals per a poder cobrir la totalitat de les necessitats de l’alumnat de la vila de famílies sense recursos tecnològics. Aquests dispositius se sumen als que el Departament d'Educació ja ha posat a disposició dels estudiants de cursos de fi d’etapa educativa amb l'objectiu que tots els infants i joves del municipi puguin seguir l’educació a distància posada en marxa pe r escoles i instituts des de l’inici del confinament. Els dispositius es cediran a l’alumnat destinatari, inicialment fins a la reobertura dels centres educatius, a través d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament d’Esparreguera que s’emmarca en el pla d’acció “Centres educatius en línia”. El consistori efectuarà la compra d’aquests aparells per un import màxim aproximat de 10.500 euros a través d’una modificació de crèdit a càrrec de la partida pressupostària d’Educació del pressupost municipal del 2020.

El tancament de tots els centres educatius del país des del 13 de març com a conseqüència de l’emergència sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha obligat als centres educatius a seguir les classes de manera telemàtica. Per a poder cobrir les necessitats dels alumnes que no tenen accés a recursos digitals, el Departament d’Educació va realitzar una detecció de necessitats acurada i va posar en disposició dispositius amb connectivitat per als col·lectius més vulnerables, prioritzant els estudiants de cursos de fi d’etapa educativa, és a dir, sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Malgrat tot, amb aquesta acció no s’ha arribat a cobrir la totalitat de les necessitats de d’alumnat i és per aquest motiu que l’Ajuntament adquirirà dispositius tecnològics amb l’objectiu d’oferir les eines i recursos digitals necessaris a l’alumnat de la vila al que no ha pogut arribar el govern català. Després de compartir amb el Departament d’Educació les necessitats detectades en el municipi que no quedaven cobertes, es compraran 44 tablets, 44 teclats de connexió per Bluetooth i 44 connexions d’un màxim de 300GB/mes.

L’Ajuntament efectuarà aquesta setmana la compra dels dispositius per un import màxim aproximat de 10.500 euros a través d’un contracte menor amb una empresa externa per a l’adquisició tant dels aparells com de la connectivitat per 3 mesos inicialment, però amb possibilitat de pròrroga si les circumstàncies ho requerissin. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha assegurat que “s’està fent tot el possible perquè els dispositius arribin el més aviat possible a les famílies i puguem facilitar així l’accés a l’educació, als continguts acadèmics i a les propostes educatives dels centres a aquells alumnes que ho necessiten”.

Les tablets es lliuraran als alumnes amb les configuracions necessàries perquè la família no s’hagin de configurar ni cap xarxa ni cap dispositiu. El consistori es posarà en contacte via telefònica amb les famílies destinatàries, que hauran de recollir els dispositius en dependències municipals i signar un document de recepció i compromís de la cura dels mateixos. A més, també s’oferirà un telèfon d’assistència pel que fa a les eventuals incidències que puguin sorgir en el funcionament o en la connectivitat dels dispositius tecnològics que se’ls lliurin. El conveni amb el Departament d’Educació contempla també la creació d’una comissió de seguiment per a la coordinació i avaluació de les accions previstes, que està integrada per representants del Departament i per les tècniques del servei d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Es compraran 44 tablets, teclats de connexió per Bluetooth i connexions