Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 28/09/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç, Empresa, Hisenda, Via pública Divendres, 22 de maig de 2020

Suspès el pagament de la taxa de terrasses de bars i restaurants fins a finals d’any

El ple municipal aprova per unanimitat la suspensió de l’ordenança d’ocupació de la via pública amb taules i cadires vinculades a una activitat econòmica fins al 31 de desembre de 2020. En previsió que dilluns Esparreguera entri ja en fase 1, l’Ajuntament ha fet arribar una nota informativa als establiments de restauració amb les mesures que caldrà adoptar per a la reobertura de terrasses

Els bars i establiments de restauració d’Esparreguera no hauran de pagar la taxa de terrasses. El ple de l’Ajuntament va aprovar dimecres per unanimitat suspendre l’ordenança d’ocupació de la via pública amb taules i cadires vinculades a una activitat econòmica fins al 31 de desembre d’aquest any. Aquesta mesura té per objectiu ajudar a la reactivació econòmica del sector de la restauració del municipi, després dels efectes negatius generats per la crisi de la Covid-19. En previsió que aquest dilluns Esparreguera pugui passar ja a la fase 1 de la desescalada, moment en què s’estableix la reobertura al públic de les terrasses a l’aire lliure, l’Ajuntament ha fet arribar aquesta setmana una nota informativa als bars i establiments amb llicència d’ocupació de via pública per a informar-los de les condicions i mesures que caldrà adoptar, segons les autoritats sanitàries, per reprendre l'activitat.

Tots els grups municipals van acordar en el ple ordinari del mes de maig l’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal 10 que regula la taxa d’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires vinculades a una activitat econòmica. El coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, va explicar que “durant l’Estat d’Alarma no s’ha produït el fet imposable i quan entrem en la fase 1 les terrasses no podran omplir tota la superfície que en el seu moment van demanar, per això volem disminuir la repercussió negativa que tindran els empresaris suspenent l’aplicació d’aquesta ordenança fins al 31 de desembre amb l’objectiu de contribuir així a la recuperació econòmica del sector de la restauració del municipi”. Tot i que tots els grups van votar-hi a favor, alguns regidors van demanar també que s’augmentin els espais destinats a terrassa i que es facin ajudes directes al sector. La regidora d’ERC, Nabila Belghanou, va remarcar que “seria interessant estudiar mesures per ampliar l’espai que tenen actualment els establiments perquè puguin augmentar la ràtio mantenint la distància de seguretat”.

Des de la CUP, la seva portaveu Raquel Montoya va recordar que “el gremi de la restauració porta tancat més de dos mesos obligat per Estat d’Alarma i, per tant, sense ingressos” i va lamentar que “trobem a faltar ajuts directes a aquelles persones que puguin passar per problemes de tresoreria per a pagament de lloguers i subministres”. El regidor d’Esparreguera 2031, Manel Roca, també va demanar que “es miri d’ampliar els metres de terrassa perquè hi hagi més espai per a atendre més clients i s’estudiï la possibilitat de fer ajuts directes a persones del sector que tenen dificultats”. El portaveu de Ciutadans, Josep Maria González, s’ha mostrat satisfet que s’hagi aprovat una mesura que el seu partit incloïa en el paquet de mesures que va presentar al març, “creiem que la taxa era molt lesiva, no només pel temps que porten tancades les terrasses si no perquè el dia que s’obrin la normalitat no es recuperarà així com així i continuaran tenint menys ingressos que en període normal”. El regidor de Junts per Esparreguera, Jordi Mestres, va aplaudir l’aprovació d’aquesta “mesura d’acompanyament i de suport a la restauració” i el regidor no adscrit, Francisco Aguilar, va assegurar que “és una ajuda per a que els bars i restaurants puguin ressorgir de nou”.

Mesures per a la reobertura de terrasses
Davant la probabilitat que aquest dilluns 25 de maig Esparreguera, com a municipi que forma part de la regió sanitària metropolitana sud, entri ja a la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat l’Ajuntament ha informat als bars i restaurants amb llicència de terrassa de la previsió de condicions per a la seva reobertura. Aquestes inclouen una distància de seguretat interpersonal de 2 metres; un límit del 50% de les taules permeses a l’any immediatament anterior segons llicència; un màxim de 10 persones per taula; i una distància física entre taules de, com a mínim, dos metres; la neteja i desinfecció de l’equipament entre el seu ús per diferents clients. També es podrà augmentar la superfície a ocupar, prèvia autorització municipal, podent-se augmentar el nombre de taules per sobre del 50% , respectant en tot cas la proporció del 50% entre taules i superfície disponible i incrementant proporcionalment l’espai de vianants al tram de la via on s’ubiqui a terrassa. En cas que l’espai de la terrassa estigui cobert, com a màxim podrà estar rodejat per dos parets o paraments.

Pel que fa a les condicions de neteja i higiene a les terrasses, caldrà prioritzar les estovalles d’un sol ús; posar a disposició dels clients dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectants a l’entrada de l’establiment; evitar les cartes d’ús comú; eliminar productes d’autoservei, prioritzant els d’una sola dosis; guardar plats, gots, coberts... en llocs tancats, i si no és possible lluny de zones de pas; i la neteja i desinfecció dels lavabos, com a mínim, sis vegades al dia.

La reobertura al públic de les terrasses a l’aire lliure està prevista en la fase 1