Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 10/04/2021
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran Dilluns, 15 de juny de 2020

Els residents de Can Comelles ja poden rebre visites dels seus familiars amb cita prèvia

Les visites s’hauran de fer seguint les mesures marcades pel Departament de Salut, que fixa que només hi pot haver un familiar per cada resident, que cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres i portar sempre mascareta. Les visites es faran de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a 5 de la tarda, i tindran una durada màxima de 30 minuts

Després d’estar tres mesos sense veure’ls presencialment a causa de la Covid-19, els avis i àvies de la residència de Can Comelles ja poden rebre visites dels seus familiars. El fet que Esparreguera es trobi a la fase 2 de la desescalada comporta, entre d’altres mesures, que es puguin fer visites de familiars a residències de gent gran, sempre que no hi hagi casos de coronavirus, com és el cas de Can Comelles, on no se n’ha registrat cap. Per això, el centre ha rebut ja l’autorització del departament i avui ha reobert les portes a les visites, això sí, sempre amb cita prèvia i complint amb les mesures higièniques i de seguretat fixades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que inclouen portar equips de protecció adequats al risc del visitant i del resident, regular l’entrada i sortida de visites per evitar aglomeracions, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i la higiene de mans i només una visita per persona resident.

Per poder visitar als familiars cal demanar cita prèvia a la residència en horari de dilluns a divendres al telèfon mòbil que la direcció ja ha fet arribar via correu electrònic als familiars dels residents. Les mesures de seguretat indiquen que només està permesa la visita d’un únic familiar per cada persona resident i aquest ha de ser el mateix durant 15 dies, després es podran fer rotacions. S’han habilitat quatre espais per a poder fer les visites amb seguretat, dos a la residència vella i dos a la nova, que inclouen en ambdós casos, una sala interior i un espai exterior al jardí. Les visites es faran de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a 5 de la tarda i la durada màxima serà de 30 minuts. Caldrà portar mascareta pròpia i seguir les indicacions d’entrada i sortida establertes per tal de prevenir el contagi, ja que hi haurà un accés per als visitants i un altre per als residents.

Les visites es faran sempre sota la supervisió d’un professional i caldrà seguir en tot moment les mesures de prevenció indicades per part del personal de la residència. Per garantir que es compleix la distància de seguretat de 2 metres, a les sales internes hi haurà una mampara de metacrilat i els espais exteriors s’habilitaran on hi hagi elements arquitectònics que permetin evitar el contacte físic. Els espais es desinfectaran després de cada visita. Abans de visitar al familiar, caldrà signar un document de compromís i auto responsabilitat i en el moment de demanar la cita prèvia el personal de la residència explicarà més detalladament els protocols a seguir. Com que les visites es faran amb cita prèvia, tindran prioritat aquells que no hagin vist encara als seus familiars.

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha assegurat que “me’n alegro que hi pugui haver ja aquest contacte més proper, que ja no sigui només a través de videoconferències i que els familiars puguin parlar més directament amb els seus avis i àvies, però és molt important complir en tot moment amb les instruccions del professionals per seguir garantint la seguretat de tots els residents fins que es vagi normalitzant la situació”. La regidora també ha apuntat que ja s’han demanant els permisos pertinents a la Generalitat per a poder procedir al retorn de les quatre persones grans que viuen a la residència però que a l’inici de la pandèmia els seus familiars van preferir portar a casa. “El retorn s’haurà de fer de manera esglaonada, caldrà fer la prova PCR i, si surt negativa, l’avi o àvia podrà tornar al centre, però haurà d’estar en aïllament durant 15 dies i fins que no finalitzin no podrà reincorporar-se el següent”, ha apuntat María Vallejo.

La residència de Can Comelles no ha registrat cap cas de coronavirus