Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 19/10/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Salut Pública, Societat Dijous, 18 de juny de 2020

Esparreguera ha entrat avui a la Fase 3 del desconfinament

Des d'avui tot Catalunya es troba ja a l’última fase de la desescalada i la mobilitat està permesa entre totes les regions sanitàries. Les noves mesures d’aquesta fase inclouen trobades de fins a 20 persones, sortir amb infants i fer esport no professional durant tot el dia i la represa parcial de les activitats restringides en la fase 2, amb limitacions d’aforament

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Sud - en la qual s’inclou Esparreguera-, Metropolitana Nord i Lleida passin a la fase 3 a partir d’avui. Per tant, tot Catalunya ja és a l’última fase de la desescalada i la mobilitat és lliure a tot el territori, tot i que es mantenen les restriccions per anar a qualsevol comunitat autònoma. En aquesta fase, se suprimeixen les franges horàries per a tots els col·lectius, es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 2, amb limitacions d’aforament, com ara els bars i restaurants amb consum a l’interior. En l’àmbit cultural, a les biblioteques s’hi poden realitzar activitats culturals, i els museus, els cinemes, els teatres augmenten la seva capacitat. En l’àmbit del lleure, es reprenen les activitats per a infants i joves, amb un nombre limitat de participants. Finalment, també s’amplia el nombre d’assistents en llocs de culte, sales de vetlla, enterraments i casaments.

El pas a la fase 3 és vigent des de primera hora del matí, quan ha sortit publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Amb aquest pas a la fase 3, la Generalitat recupera les plenes competències per regular la desescalada i la mobilitat ja és lliure entre totes les regions sanitàries de Catalunya. A nivell de mobilitat, es poden fer trobades de fins a 20 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa i es pot passejar, sortir amb infants i fer esport no professional durant tot el dia. En aquest sentit, a Esparreguera a partir d’avui es reobren les àrees d’esbarjo per a gossos i les pistes esportives a l’aire lliure de La Plana, Can Comelles, Barri Font, Mas d’en Gall i Can Rial. La zona esportiva annexa al camp de futbol i les pistes de petanca també es reobriran de manera imminent. Pel que fa als parcs infantils, aquests resten pendents d'obrir-se quan hi hagi normativa que ho habiliti, però de moment en aquesta fase no està permès.

Els establiments comercials i de restauració poden augmentar l’aforament a la meitat del que és habitual. Els establiments de restauració poden reprendre el consum a l’interior, amb restriccions d’un 50% de la seva capacitat habitual. S'hi pot consumir tant assegut en una taula com a la barra. Pel que fa als centres comercials, l’aforament està ara limitat al 40% en zones comunes i al 50% en locals comercials. En aquesta fase, els mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública poden acollir la meitat de de les parades habituals.

En l’àmbit cultural, els cinemes, teatres i auditoris obren amb restriccions del 50% de l’aforament i els espectadors han de romandre asseguts i amb butaques preassignades. Els espais diferents als anteriors on s’hi facin actes o espectacles culturals poden acollir: un màxim de 80 persones si són tancats i un màxim de 800 si són a l’aire lliure. Els monuments i altres equipaments culturals es poden visitar amb restriccions de la meitat de l’aforament. Les biblioteques poden organitzar activitats culturals i lectura en sala, amb un 50% de l’aforament.

Es poden fer activitats de turisme actiu i natura en grups de fins a 30 persones i mitjançant cita prèvia. Els centres recreatius turístics, zoològics i aquaris poden obrir amb restriccions del 50% de l’aforament total. Es permet la realització de l’activitat de guia turístic, mitjançant cita prèvia i en grups de fins a 20 persones. També es reprenen les activitats de lleure per a infants i joves, en grups de 10 persones d’un màxim de 80 persones en espais tancats i d’un màxim de 200 en espais a l'aire lliure. Pel que fa a l’oci, els bars d’oci nocturn i les discoteques tornen a entrar en funcionament, amb un aforament màxim del 30%. I en l’àmbit esportiu, els gimnasos poden funcionar amb restriccions del 50% de la seva capacitat i oferir activitats dirigides de fins a 20 participants, en lligues no professionals federades es pot iniciar l’entrenament mig, de manera individual i es poden celebrar competicions esportives, amb la meitat de l’aforament permès.

D’altra banda, els llocs de culte amplien l’aforament fins al 75% del que és habitual. Es poden celebrar casaments amb un número limitat de convidats: un màxim de 75 en espais tancats i un màxim de 150 en espais a l’aire lliure. Les vetlles i enterraments, tant públics com privats, amplien el nombre màxim d'assistents: fins a 25 persones si es realitzen en espais tancats i fins a 50 persones si són a l’aire lliure. El seguici per a l’enterrament o comiat per a la cremació de la persona difunta augmenta el nombre màxim d'assistents fins a un màxim de 50, a banda de la persona que l’oficia.

Esparreguera ha entrat avui a la Fase 3 del desconfinament