Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 02/03/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dijous, 18 de juny de 2020

El ple aprova una modificació de crèdit de 306.000€ per reparar el Pavelló El Castell

També es va acordar reforçar l’ajut per aliments a causa de la pandèmia de la Covid-19 i equipar l’Escola Municipal de Música i Dansa de cara a acollir, a partir del curs vinent, el grau superior de Tècniques d’Actuació Teatral, així com comprar dispositius electrònics per reforçar els sistemes de teletreball

El ple municipal celebrat ahir va acordar la modificació de crèdit de 306.000 euros per a fer la reparació del Pavelló Poliesportiu Municipal El Castell, malmès amb les pluges d'aquest mes de juny. El punt, no previst a l'ordre del dia, es va incorporar per urgència i es va aprovar amb l'unanimitat dels grups municipals. També es va aprovar una modificació de crèdit per ampliar el programa d'aliments en 40.000 euros i es va acordar una modificació de crèdit de 36.000 euros per a reforçar els sistemes de teletreball municipal i adequar l’Escola Municipal de Música i Dansa per acollir, el curs vinent, el grau superior de Tècniques d’Actuació Teatral. Durant el ple va prendre possessió del càrrec el nou regidor socialista, Miguel Ángel Bajo, en substitució de Mari Carme Sáez i també es van aprovar quatre mocions sobre diferents aspectes econòmics i socials.

Tots els grups municipals van aprovar ahir per unanimitat la modificació de crèdit de 306.000 euros que permetrà arranjar els desperfectes ocasionats en el Pavelló Municipal El Castell, a conseqüència de les inundacions patides el 29 de maig com a efecte de la forta calamarsada caiguda sobre Esparreguera. La regidora coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, María Vallejo, va explicar que “hem hagut d’actuar amb molta rapidesa per trobar, en partides que ja no es podran executar, aquests diners”. Malgrat que alguns grups municipals van expressar dubtes sobre les partides d’on havien sortit els diners, aquests varen manifestar el seu suport i varen destacar la rapidesa amb què s’havia actuat, tenint en compte que els fets varen passar fa menys d’un mes i que la llista de partides en baixa és molt llarga.

El ple també va aprovar el reforç de 40.000 euros per al programa d'aliments, que es traduirà en increments de fins a 50 euros mensuals per persona amb un topall de 200 euros per unitat familiar i mes fins al proper mes d'octubre. El regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, va manifestar que “aquest reforç s'ha d'afegir als 30.000 euros inicialment consignats en el Pla de Xoc, que ara es veuen ampliats amb aquests 40.000 euros que inicialment havien d’anar destinats a ajuts per pagar lloguers i hipoteques", un aspecte que ha quedat cobert per altres administracions. La modificació de crèdit va ser aprovada amb els vots de tots els regidors a favor, excepte els dos de la CUP, que es varen abstenir. El regidor cupaire, Pol Valldeperas, va ser molt crític amb el fet que els diners es traiessin d’altres partides que també són de serveis socials i va tornar a demanar que “les partides de serveis socials s’executin completament”.

Una altra modificació de crèdit, de 36.550 euros, anirà destinada a dotar d’equipaments l’Escola Municipal de Música i Dansa, que acollirà a partir del curs vinent el grau superior adscrit a l’institut El Castell de Tècniques d’Actuació Teatral; i a la compra de dispositius electrònics per diverses qüestions: el teletreball, la creació de la Unitat d’Atenció Transversal i els dispositius per fer front a la bretxa digital d’alguns alumnes. El portaveu d’ERC, Alfons Puche, va expressar que “aquestes despeses no poden anar lligades a l’emergència derivada de la Covid-19”. De fet, el principal grup de l’oposició va votar en contra de la modificació de crèdit, mentre que la CUP i el regidor no adscrit s’abstenien i la resta de grups votaven a favor.

En el ple d’ahir va prendre possessió del càrrec, utilitzant la fórmula de prometre per imperatiu legal, el nou regidor socialista i nou membre del govern municipal, Miguel Ángel Bajo. Bajo, qui es va presentar en l’onzè lloc de la llista del PSC en les darreres eleccions municipals del 26 de maig de 2019, substitueix Mari Carme Sáez, qui va renunciar en l’anterior ple municipal per “la impossibilitat de compaginar les seves obligacions laborals amb la seva tasca al capdavant de la regidoria de Promoció Econòmica”. Bajo ha assumit les regidories de Promoció Econòmica i Comerç i va assegurar que "estem davant d'un moment complicat per l'impacte social i econòmic de la Covid-19 i caldrà treballar decididament per aplicar el pla de xoc municipal per fer-hi front".

Mocions

El ple municipal va aprovar ahir per unanimitat tres de les quatre mocions que es van presentar, concretament la relativa a la millora del finançament local; la de reclamació al govern espanyol el pagament de la prestació dels treballadors immersos en un ERTO; i que Esparreguera sigui municipi feminista. Es va aprovar també la presentada per ERC, a instàncies del Jovent Republicà, per a què la bandera irisada estigui penjada al balcó de l’ajuntament d’Esparreguera. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, la CUP, Esparreguera 2031, Junts per Esparreguera i Esparreguera en Comú, i amb l’abstenció del PSC, de Ciutadans i del regidor no adscrit.

El ple municipal va ser presencial, però sense públic