Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/01/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Divendres, 26 de juny de 2020

L’Ajuntament ofereix suport a la ciutadania per demanar l’Ingrés Mínim Vital

Es tracta d’un prestació que ofereix l’Estat a les famílies en situació de vulnerabilitat i és compatible amb altres ajuts. Per sol·licitar el suport del consistori cal demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a Cal Trempat o a Serveis Socials i portar tota la documentació requerida per poder fer la sol·licitud telemàticament

L’Ajuntament d’Esparreguera ofereix suport a la ciutadania per demanar l’Ingrés Mínim Vital, una prestació estatal dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o en família i no disposen de recursos econòmics per cobrir les seves necessitats bàsiques. El termini per a sol·licitar l’ajut ja està obert i es pot sol·licitar a través de la web de la Seguretat Social, enviant la documentació per correu ordinari o, a través de l'Ajuntament, demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a Promoció Econòmica, que està ubicada a l’edifici de Cal Trempat, o a Serveis Socials. En qualsevol d’aquestes tres seus el personal municipal prestarà ajuda per a fer la tramitació telemàtica. Segons les estimacions del govern central, a Esparreguera hi ha 199 famílies que podrien rebre aquest ajut, que podria beneficiar a unes 555 persones del municipi, de les quals 203 són menors d’edat.

El regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, ha explicat que “la intenció del govern espanyol era posar en marxa aquest ajut el 2021, però amb l’emergència social generada per la pandèmia del coronavirus l’han avançat”. La setmana passada el consistori es va reunir amb el subdelegat del govern a Barcelona, Carlos Prieto, qui va demanar la col·laboració de l’ens municipal per facilitar la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital i poder agilitzar així la prestació d’aquest ajut a aquelles persones i famílies en situació de vulnerabilitat. “Des de l’Ajuntament, tot i no ser l’administració competent, estem donant suport des de diferents serveis per ajudar a fer la tramitació a tots els usuaris que ho necessitin”, ha apuntat Emmanuel Ortí. L’ Ingrés Mínim Vital el poden solicitar les famílies o aquelles persones que visquin soles que compleixin els següents requisits: tenir residència legal i efectiva a Espanya de manera continuada durant l'any immediatament anterior; trobar-se en situació de vulnerabilitat econòmica, acreditant-ho amb el patrimoni i el nivell d’ingressos i rendes; haver sol·licitat les pensions i prestacions vigents per a les que es pugui tenir dret (queden exempts els salaris socials, rendes mínimes d'inserció o ajuts socials de les comunitats autònomes); que la unitat de convivència estigui formada des de fa un any; estar inscrits com a demandants d’ocupació en el cas de persones majors d’edat o menors emancipats, que no estiguin treballant.

Per poder fer la sol·licitud cal aportar la documentació per acreditar la identitat (DNI, passaport o llibre de família); la residència a Espanya (autorització de residència o, en el cas de les persones europees, la inscripció al registre central d'estrangers de la Unió Europea o la targeta familiar de ciutadà de la Unió); el domicili (padró); la unitat de convivència (llibre de família, certificat del registre civil, etc); i la situació d’atur (demanda d’ocupació). En el cas de víctimes de violència de gènere, cal el certificat. Es recomana fer la sol·licitud telemàticament ja que les oficines d’atenció presencial de la Seguretat Social estan tancades. En el cas de les unitats de convivència, la pot presentar qualsevol dels membres que reuneixi els requisits i ha d’estar signada per tots els seus integrants. Per acreditar la situació econòmica no cal presentar la documentació, s’haurà d’autoritzar a la Seguretat Social perquè pugui accedir a les dades. A la pàgina web del Ministeri de Seguretat Social es poden consultar tots els requisits per a demanar l’Ingrés Mínim Vital i també es pot accedir al simulador per comprovar si es compleixen les condicions per rebre aquesta prestació i saber quin import aproximat correspondria.

L’Ingrés Mínim Vital és un prestació que ofereix l’Estat a les famílies en situació de vulnerabilitat