Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 20/01/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç Dimarts, 30 de juny de 2020

El mercat ambulant torna aquest dijous al seu emplaçament habitual

Després d’estar un mes reubicat a l’esplanada de la Creu, aquesta setmana el mercat no sedentari reobre als carrers de Barcelona i de Sant Joan amb les mateixes condicions que abans de la pandèmia, però amb algunes mesures de seguretat, tant per als paradistes com per als compradors

El mercat no sedentari d’Esparreguera torna aquesta setmana al seu emplaçament habitual, als carrers de Barcelona i de Sant Joan, amb les mateixes condicions que abans de la pandèmia de la Covid-19 però amb algunes mesures de seguretat addicionals, tant per als paradistes com per a les persones que hi vagin a comprar. L'ús de la mascareta serà obligatori per a tots els usuaris així com mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres. Aquestes mesures també les hauran de complir els venedors, que a més hauran de netejar les seves parades abans i després de la seva instal·lació i firmar una declaració responsable conforme compleixen tots els requisits de seguretat i higiene. El mercat setmanal reobrirà sota les mesures del decret de nova normalitat, a l’espera que s’aprovi el pla sectorial del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) que ha de regular l’activitat dels mercats a l’aire lliure.

Després d’estar gairebé 3 mesos suspès per les mesures de prevenció de l’epidèmia del coronavirus i la posterior declaració de l’Estat d’Alarma, el mercat setmanal va reobrir parcialment el dijous 4 de juny a l’esplanada de la Creu amb 24 parades, totes d’alimentació, i l’aforament limitat. Ara però, les mesures decretades en la nova normalitat permeten que el mercat es pugui reobrir en el seu emplaçament habitual, sense restriccions en el nombre i la tipologia de parades. No hi haurà tampoc control d’aforament, ja que en tot l’itinerari hi ha 13 entrades i sortides diferents; es permetrà doncs la lliure circulació però amb el compliment d’una sèrie de mesures que seran supervisades per personal municipal que es desplaçarà al mercat durant els dies d'activitat per a garantir-ne el seu compliment.

En el cas de les persones usuàries serà obligatori l’ús de la mascareta i la distància social d’1,5 metres i hi haurà cartelleria informativa als carrers per a recordar quines són les mesures de seguretat i protecció que cal mantenir. L’Ajuntament, a més, netejarà la via abans i després de la instal·lació del mercat ambulant. Pel que fa als paradistes, també hauran de portar obligatòriament la mascareta, guants i tenir a disposició gels hidroalcohòlics. En els casos que no es pugui mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres entre el venedor i el comprador, caldrà instal·lar una mampara o element separador per a evitar el contacte. Els paradistes hauran de netejar la parada abans i després de la seva instal·lació i hauran de signar una declaració responsable conforme no presenten símptomes de Covid-19 i compleixen tots els requisits de seguretat i higiene establerts.

L’Ajuntament ha esperat fins al darrer moment per a fer la reobertura del mercat setmanal d’acord amb el pla sectorial de comerços i mercats a l’aire lliure, però com que aquest document encara no està finalitzat, s’ha optat per reobrir el mercat seguint les premisses del decret de nova normalitat de la Generalitat de Catalunya. Tot i així, el consistori espera que la CCAM avanci en la confecció d’aquest document per aplicar mesures de manera estandarditzada en tot el territori.

El mercat dels dijous torna aquesta setmana als carrers de Barcelona i de Sant Joan