Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/01/2021
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Esports Divendres, 17 de juliol de 2020

Ja està oberta la convocatòria de subvencions educatives i per a entitats esportives

Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament i el termini finalitza el 10 d’agost per a les ajudes de l’àmbit educatiu i l’11 per a les d’esport. Aquest any, com a novetat, les escoles d’educació infantil, primària i secundària podran presentar projectes i actuacions que potenciïn el desenvolupament d’iniciatives educatives vinculades amb el Projecte Educatiu de Centre

Ja està oberta la convocatòria de subvencions per a finançar projectes d’entitats esportives, associacions de mares i pares d’alumnes (AMPAS) i centres educatius. Uns ajuts municipals que tenen per objectiu col·laborar en el finançament d’iniciatives educatives, donar suport a les associacions de famílies d’alumnes com a agents actius de la comunitat educativa al municipi i fomentar la pràctica esportiva. Les sol·licituds hauran de presentar-se telemàticament mitjançant els models normalitzats que es trobaran a la pàgina web de l’Ajuntament i s’hauran de signar electrònicament pel representant legal de l’entitat. El termini per a presentar les sol·licituds finalitza l’10 d’agost per a les dues línies d’ajuts de l’àmbit educatiu i un dia després, l’11 d’agost, per a les entitats esportives.

En la línia de foment de les iniciatives educatives dels centres educatius aquest any, a més dels projectes i activitats que ja es podien presentar en les passades edicions, com aquells que garanteixen la igualtat d’oportunitats dels infants mitjançant l’accés al material escolar, les sortides i excursions i les despeses de lloguer de sales escenicomusicals, també es podran presentar projectes i actuacions que potenciïn el desenvolupament d’iniciatives educatives vinculades amb el Projecte Educatiu de Centre (PEC). Aquesta convocatòria presenta també novetats en la documentació exigida, ja que caldrà presentar, a més dels documents habituals, una còpia del PEC. I en referència als criteris de valoració, a banda del nombre d’alumnes es tindran en compte els objectius i temàtiques de les iniciatives educatives presentades, especialment aquelles que impulsin l’equitat i la igualtat d’oportunitats, el respecte a la diversitat, la cura, la participació activa de l’alumnat en el disseny i desenvolupament de la iniciativa, l’art, l’ecologia, la sostenibilitat i la perspectiva de gènere.

En referència a la línia d’ajuts per fomentar les iniciatives educatives de les AFAs, AMPAs i societats cooperatives d’ensenyament, es poden presentar aquelles iniciatives educatives que fomentin l’equitat i la igualtat d’oportunitats i afavoreixin el desenvolupament d’iniciatives educatives orientades a la conciliació. Tant en la línia destinada als centres com a les associacions educatives, el període d’execució és del dia 1 de setembre de 2019 fins al 31 d’agost de 2020, i la justificació abans del dia 1 d’octubre de l’any de la convocatòria (2020).

En el cas de les entitats esportives, es valoraran aquelles activitats i projectes que fomentin l’esport i compleixen algun d’aquest tres objectius: augmentar el percentatge de practicants esportius promocionant les activitats esportives o organitzant actuacions puntuals; donar suport a les escoles esportives de les entitats i promoure l’educació i els valors amb projectes d’esport base; i fomentar la competició esportiva federada i escolar a nivell local, comarcal, nacional i internacional. Per a aquest any, les previsions pressupostàries per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva són de 32.000 euros per a ajuts a projectes educatius i famílies; 7.000 euros per a AMPAS; i 80.000 euros per a entitats esportives.

Les sol·licituds hauran de presentar-se telemàticament