Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 06/08/2020
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dilluns, 27 de juliol de 2020

L’Ajuntament adopta mesures preventives davant l’increment de casos de Covid-19

A partir de demà es tanquen tots els parcs infantils, pistes esportives i petanques del municipi per mitigar la propagació del virus. També se suspenen les visites a la residència de Can Comelles. El consistori ha adoptat aquestes mesures davant l’increment de casos positius detectats a la vila durant l’última setmana, que han passat de 3 a 18 confirmats

L’Ajuntament d’Esparreguera tancarà, a partir de demà, tots els parcs infantils, pistes esportives i petanques de barris del municipi com a mesures preventives davant de l’increment de casos de coronavirus detectats a la vila durant l’última setmana. Així mateix, i per protegir a un col·lectiu de risc com són les persones grans, se suspendran les visites dels familiars a la residència municipal Can Comelles. El consistori ha pres aquestes mesures després que es fes pública la darrera actualització de dades de l’informe de l’Evolució dels casos i del número reproductiu bàsic instantani (Rt) dels SARS-CoV2 de la regió sanitària Metropolitana Sud, que posa de manifest un augment dels casos positius al municipi en relació a les dades existents dels últims 7 dies, amb un increment a l’alça de 15 casos confirmats, fet que ha fet que passem de 3 a 18 positius.

Aquestes mesures, que demà al matí s’aprovaran per decret d’alcaldia, seran temporals i es revocaran quan la situació sanitària al municipi millori. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat que les mesures “són preventives, el tancament d’espais que propicien la trobada de grups o on es fa esport de manera col·lectiva té com a objectiu mitigar la propagació del virus”. En aquest sentit, l’alcalde ha fet una crida a la responsabilitat de tota la ciutadana: “L’increment de casos positius al municipi en la darrera setmana ens ha de mantenir alerta, per això demano als veïns i veïnes d’Esparreguera que incrementin les mesures de protecció que tots ja coneixem, utilitzar sempre la mascareta, rentar-se les mans amb freqüència i mantenir la distància de seguretat, i també evitar les trobades socials fora del seu cercle habitual de contactes”.

Per donar compliment a les mesures decretades, la brigada municipal precintarà demà al matí tots els parcs infantils, pistes esportives a l’aire lliure i pistes de petanca. En aquest darrer cas, la mesura s’ha pres per a protegir al col·lectiu de persones majors de 65 anys, que acostumen a ser usuàries d’aquests equipaments i que són especialment vulnerables a la malaltia. Pel mateix motiu, també s’han suspès les visites als avis i àvies de la residència de Can Comelles, que podran però comunicar-se amb els seus familiars a través de videotrucades, com ja venien fent abans de la reobertura del centre. La Policia Local incrementarà la vigilància en aquestes zones, per vetllar pel compliment de les mesures.

Pistes esportives del Barri Font