Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 06/08/2020
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Treball i Formació Dimecres, 29 de juliol de 2020

L’Ajuntament incorpora avui nou treballadors temporals a través dels Plans d’Ocupació

Es tracta d’operaris de neteja viària, personal de neteja d’edificis i auxiliars forestals que treballaran fins al 31 de desembre a través d’una subvenció pel foment de l’ocupació de la Diputació de Barcelona. Durant els mesos de setembre i octubre l’Ajuntament convocarà noves places en el marc del pla de xoc per a combatre els efectes de la Covid-19

L’Ajuntament d’Esparreguera ha contractat 9 persones a través dels Plans d’Ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona que s’han incorporat avui a les seves tasques dins del consistori. Es tracta de 5 operaris de neteja viària, 2 netejadores i 2 auxiliars forestals. Tots els contractes són a jornada completa i tenen una durada de cinc mesos, fins al 31 de desembre de 2020. Aquest programa està especialment orientat a promoure l’ocupació de les persones aturades, sobretot d’aquelles que es troben en situacions de risc d’exclusió social. Durant els mesos de setembre i octubre l’Ajuntament convocarà noves places temporals de diferents especialitats i àrees que s’emmarcaran en el pla de xoc per a combatre els efectes de la Covid-19 que va aprovar el govern municipal el passat mes de maig.

La primera tinent d’alcaldia i coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, María Vallejo, ha explicat que “els perfils seleccionats estan tots relacionats amb l’àmbit de la neteja i segueixen la línia habitual per reforçar el personal propi de netejadors d’edificis i brigada municipal”. María Vallejo també ha anunciat que “durant els mesos de setembre i octubre es contractaran un total de 20 persones més a través de les borses de treball de l’Ajuntament i de diferents plans d’ocupació, tant propis com d’altres subvencionats pel SOC i per la Diputació”, que es destinaran, entre d’altres serveis, a la unitat d’atenció transversal en matèria de Covid-19, que es crearà aquesta tardor i que s’encarregarà de tramitar transversalment l’increment d’expedients derivats de l’impacte de l’epidèmia.

Els nou treballadors que han començat avui, s’han incorporat en la seva totalitat a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. Els dos auxiliars forestals estan treballant en el manteniment, neteja i millora dels espais públics del municipi i de l’entorn, fent tasques de jardineria, neteja de camins i manteniment de franges perimetrals per reforçar la campanya de prevenció d’incendis forestals, així com d’altres tasques de neteja per a reforçar la brigada municipal. Les dues netejadores d’edificis municipals, reforçaran el personal propi en la neteja i desinfecció dels equipaments i seus públiques i els cinc operaris de neteja viària faran de suport a la brigada municipal fent tasques de millora i manteniment de la via pública i espais públics.

Tots ells s’han contractat a través del Programa complementari de millora de l’ocupabilitat 2019-2020, impulsat per la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals, està orientat a promoure l’ocupació de les persones aturades, especialment de les que es troben en situacions de risc d’exclusió social, de manera que, afavorint la seva integració i permanència al mercat de treball pugui contribuir-se també a la seva inclusió social. En el procés de selecció d’aquests perfils “hem donat més rellevància a la part social que a l’experiència professional amb l’objectiu de donar màxima prioritat a les persones que es troben en situació més vulnerable per diferents motius, bé perquè porten molt temps a l’atur, tenen càrregues familiars o no disposen d’ingressos dins de la unitat familiar”, ha apuntat primera tinent d’alcaldia.

Tots els perfils contractats estan relacionats amb l'àmbit de la neteja