Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimecres, 5 d'agost de 2020

S'aixequen les mesures preventives davant la disminució de casos de coronavirus

A partir de demà es reobriran els parcs infantils, les pistes esportives i les petanques dels barris i també es reprendran les visites dels familiars a la residència municipal Can Comelles. Segons el darrer informe d’evolució de casos, Esparreguera ha passat de 16 a 8 positius en la darrera setmana, sent un dels municipis amb menys incidència de la comarca

L’Ajuntament d’Esparreguera ha aixecat les mesures preventives que es van prendre el passat 28 de juliol per decret d’alcaldia i, a partir de demà, es reobriran tots els parcs infantils, pistes esportives i petanques de barris del municipi, així també es podran reprendre les visites dels familiars als avis i àvies de la residència municipal Can Comelles. El consistori va adoptar aquestes mesures de manera cautelar, per mitigar la propagació del virus atenent a l’augment de casos positius confirmats al municipi aquella setmana. Ara aquestes mesures temporals s’han revocat, ja que segons les dades de l’informe de l’Evolució dels casos i del número reproductiu bàsic instantani (Rt) dels SARS-CoV2 de la regió sanitària Metropolitana Sud hi ha hagut una disminució de casos positius al municipi en relació a les dades existents dels últims 7 dies, amb un decreixement de 8 casos confirmats, passant de 16 a 8 positius.

L’àrea de salut bàsica d’Esparreguera, que comprèn també els municipis de Collbató i el Bruc, és actualment una de les que té menys casos positius de la comarca i la que té la incidència més baixa en relació a l’anterior setmana, amb una disminució del 50% dels casos. En aquest sentit, l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha afirmat que “tant ara com la setmana passada estàvem a la franja baixa, la dels municipis amb menys casos positius, però vam decidir prendre mesures preventives davant l’increment proporcional de casos que es va produir”. L’alcalde ha firmat avui el decret, que serà efectiu a partir de demà, 6 d’agost, i que deixa sense efectes les mesures temporals que s’havien pres. Aquesta decisió però, podrà ser modificada o complementada amb l’adopció d’altres mesures en funció de l’evolució epidemiològica i de les directrius que s’acordin des del PROCICAT o qualsevol altre organisme competent en matèria sanitària.

Segons les dades emeses per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya en data 5 d’agost, hi ha hagut una disminució dels casos positius al municipi en la darrera setmana, passant de 16 a només 8 positius. Aquesta xifra situa Esparreguera com el segon municipi de la comarca amb menys casos, per darrera d’Abrera que en té actualment 7. Eduard Rivas ha apuntat que, “malgrat que les dades són positives, no podem abaixar la guàrdia perquè el virus segueix present” i ha recordat a la ciutadania que cal seguir complint estrictament les mesures d’higiene i seguretat bàsiques: rentat freqüent de mans, ús de la mascareta, distància social i evitar els contactes socials innecessaris.

A partir de demà es reobriran els parcs infantils, les pistes esportives i les petanques