Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dilluns, 24 d'agost de 2020

El CAP d’Esparreguera farà proves PCR als veïns i veïnes de l’edifici de Can Vidal

El cribratge es durà a terme després de registrar-se 8 casos de Covid-19 a quatre domicilis diferents del mateix edifici, 4 d’ells corresponents a una mateixa unitat familiar. Les proves es realitzaran entre avui i demà a un centenar de persones, totes elles residents al mateix immoble, per identificar nous possibles casos i prendre les mesures d’aïllament corresponents

El Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera realitzarà entre avui i demà un centenar de proves PCR per identificar nous possibles casos de Covid-19 entre el veïnat de l’edifici de Can Vidal, a la cruïlla entre els carrers Barcelona i Font del Vidal. La mesura es posa en marxa després de detectar 8 casos confirmats en els últims dies a quatre domicilis diferents del mateix immoble, 4 d’ells corresponents a una mateixa unitat familiar. L’Ajuntament d’Esparreguera està col·laborant activament amb el CAP facilitant informació sobre el cens de persones que viuen en aquest edifici, i també amb el conjunt de veïns i veïnes, reforçant els consells sobre prevenció i higiene i fent seguiment dels casos que se sotmeten a les proves diagnòstiques. Així mateix, la propietat de l’immoble ha lliurat informació als veïnat sobre com extremar les mesures higièniques tant a casa com en els espais comuns i ha demanat la desinfecció de les zones comunitàries de tota la finca.

Des de la Regidoria de Convivència s’ha identificat les persones censades a l’edifici de Can Vidal i s'ha traslladat la informació al CAP agrupada per domicilis. Des del Centre d’Atenció Primària s’hi ha contactat i entre avui i demà és previst poder fer les PCR al centenar de persones en qüestió, unes quaranta aquesta mateixa tarda i la resta durant la tarda de demà. Aquest dimecres des de l’Ajuntament es farà una comprovació de quines persones s’han sotmès a les proves i es farà seguiment informatiu a les famílies que no hagin passat pel CAP. De la mateixa manera, des de la Regidoria de Convivència també es farà seguiment del compliment de les mesures d’aïllament entre les persones que hagin donat positiu en Covid-19.

Per la seva banda, la propietat de l’immoble afectat ha fet diferents accions informatives als veïns i veïnes que hi viuen, amb consells sobre com extremar les mesures higièniques en els espais comuns i també a l’interior dels domicilis, incidint en evitar l’ús de l’ascensor, mantenir una neteja freqüent de mans, evitar el contacte personal i fer servir la mascareta. La mateixa propietat de l’edifici ha demanat una desinfecció de tots els espais comunitaris de la finca, que afecta a les escales d’entrada, el vestíbul, les escales interiors i l’ascensor. La neteja desinfectant es durà a terme aquesta mateixa setmana, tan aviat com l’empresa encarregada de fer-la ha pogut confirmar-la, i, segons la propietat, se n’informarà puntualment a tot el veïnat per evitar que cap persona entri en contacte amb els productes desinfectants, altament tòxics.

En relació al cas, l’alcaldessa en funcions d’Esparreguera, Maria Vallejo, ha assenyalat que “a banda de la col·laboració amb el CAP, des de l’Ajuntament s’han reforçat les accions de sensibilització envers les famílies de l’edifici afectat per incidir en les mesures d’higiene i prevenció que cal seguir mantenint”, una informació que s’oferirà tant en català com en àrab i amazic per assegurar que les bones pràctiques a aplicar arriben a tots els col·lectius de població. D’altra banda, Vallejo també ha assegurat que “d’acord amb la informació proporcionada des del CAP d’Esparreguera, a hores d’ara s’estan aplicant els protocols d’aïllament en els 8 casos detectats i s’està a l’espera de saber els resultats de les proves que es realitzaran entre avui i demà a la totalitat del veïnat”.

Els 8 casos fins ara identificats afecten a quatre domicilis diferents i 4 d’ells pertanyen a una mateixa unitat familiar. Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa en funcions Maria Vallejo, ha subratllat “la importància de fer rastrejos entre el nucli de població potencialment afectada com a mesura per a evitar la propagació del virus” i ha recordat “la necessitat d’aplicar al màxim mesures preventives tals com l’ús de la mascareta, la higiene de mans i el distanciament social”. Vallejo ha fet una crida a “complir les mesures indicades en cada moment per les autoritats sanitàries”, com ara la prohibició de fer reunions de més de 10 persones anunciada avui pel President de la Generalitat, i a “informar-se a través de fonts oficials i evitar els rumors per a no crear alarma social ni falses informacions”.

Segons dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut de la Generalitat, a Esparreguera s’han confirmat 18 nous casos de Covid-19 durant la darrera setmana i persisteix un risc de rebrot alt amb una velocitat de propagació del virus elevada. L’evolució diària dels casos de coronavirus a Esparreguera registrats a través de proves PCR es pot fer des del portal Dades Covid del Departament Salut.Edifici de Can Vidal, on es realitzaran les proves PCR entre avui i demà