Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Salut Pública Dijous, 27 d'agost de 2020

Identificat el possible origen de les males olors dels darrers dies a Esparreguera

Després de les queixes fetes arribar des de diferents punts del municipi, principalment des del barri de Mas d’en Gall, agents de la Policia Local van constatar que les males olors són compatibles amb les que desprèn una substància de caràcter orgànic feta servir com adob a camps de conreu situats a la zona de Can Golart

Agents de la Policia Local van constatar ahir que l’origen de les males olors registrades aquesta setmana a Esparreguera podria ser una substància de caràcter orgànic, possiblement residus de depuradora, escampada sobre uns camps de conreu a la zona de Can Golart. Els agents s’hi van desplaçar a la zona després de rebre nombroses trucades des de diferents punts del municipi, moltes d’elles des del barri de Mas d’en Gall, que denunciaven una forta olor. Des de l’associació de veïns d’aquest barri també es va alertar al telèfon d’emergències 112, des d’on es va enviar el cos dels Agents Rurals per inspeccionar la zona. Segons informava ahir Ràdio Esparreguera, els agents rurals van interposar una denúncia al propietari dels terrenys propers a la carretera de Mas d’en Gall per incompliment de la norma en el tractament de llots de depuradora.

Les queixes des de diferents indrets d’Esparreguera es van intensificar entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana referint una forta olor de residu orgànic des de la nit del passat dilluns. Moltes de les queixes apuntaven a l’abocador de Can Mata, ubicat als Hostalets de Pierola, com a possible font de la fortor i és per això que des del departament de Territori de l’Ajuntament ahir es va consultar a l’abocador si eren coneixedors d’aquest increment de les males olors. Les fonts consultades van informar que a Can Mata no s’havia realitzat cap activitat fora de l’habitual i es desconeixia l’origen de les males olors denunciades. Altres queixes veïnals van apuntar a l’abonament dels camps de Can Golart com a possible font de la pudor, fet que ja havia estat denunciat anys enrere.

Durant el dia d’ahir la Policia Local d’Esparreguera es va desplaçar a la zona assenyalada pels veïns i veïnes com a possible focus de la fortor i va constatar que s’havien llaurat uns camps fent servir una substància de caràcter orgànic, possiblement residus de depuradora, que desprèn olors compatibles amb la fetor referida per la població d’Esparreguera. Segons va informar ahir Ràdio Esparreguera, el cos dels Agents Rurals ha denunciat el propietari dels terrenys on s’han dipositat als darrers dies els residus que s’utilitzen com a fem per als conreus per incompliment de la norma en el tractament de llots de depuradora.

La denúncia dels agents rurals ha estat traslladada a l’Agència Catalana de Residus. La utilització de llots de depuradora com a fem per als conreus és legal, però s’han de seguir una sèrie d’instruccions en el seu tractament que els Agents Rurals han confirmat que no s’han contemplat en aquest cas, segons van informar ahir l’emissora municipal. Des del cos d'Agents Rurals també s'ha assegurat que els consta altres actuacions anteriors per incidents de les mateixes característiques a la mateixa zona.

Camps llaurats amb adob orgànic a la zona de Can Golart