Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Divendres, 28 d'agost de 2020

Les PCR fetes al veïnat de l’edifici de Can Vidal descarten la propagació de la Covid-19

Durant aquesta setmana s’han realitzat proves diagnòstiques a 79 persones que viuen a l’immoble després de detectar-se amb anterioritat 8 casos positius en quatre domicilis diferents de la mateixa finca. Després de les noves proves realitzades s’han confirmat 3 nous casos, que al igual que els anteriors passaran a tractar-se amb aïllament domiciliari

Les proves diagnòstiques fetes al veïnat de l’edifici de Can Vidal confirmen que la propagació de la Covid-19 està sota control en aquesta finca d’Esparreguera. Entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana es varen realitzar 79 PCR entre les persones residents en aquest immoble, amb un total de 3 nous casos positius. El percentatge de nous casos sobre les proves realitzades en aquest cas se situa per sota de la mitjana històrica a Esparreguera, que és del 7,2% des del passat 1 de març, data des de la que es tenen dades del Servei Català de Salut. Les proves PCR a tot el veïnat de l’edifici de Can Vidal, situat a la cruïlla entre els carrers Barcelona i Font del Vidal del municipi, es varen posar en marxa després de confirmar-se 8 casos positius de SARS-COV 2 a quatre domicilis diferents de la mateixa finca, 4 d’ells entre membres d’una mateixa unitat familiar.

Dilluns d’aquesta setmana es varen fer prop de quaranta proves diagnòstiques i dimarts una altra quarantena per a comprovar el nivell de propagació del virus entre el veïnat de Can Vidal, on anteriorment ja s’havien registrat 8 casos positius. Des del Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi es va convocar totes les persones residents a l’immoble per fer les proves diagnòstiques després que des de la Regidoria de Convivència de l’Ajuntament es facilités aquesta informació amb les dades del padró municipal i la identificació de 17 persones no censades residents a l’immoble. Del total de persones convocades, gairebé un centenar, es va practicar la PCR a un total de 79 veïns i veïnes, 3 dels quals van resultar positius.

Els nous casos positius es considera que estan dins de la normalitat tenint en compte l’actual situació epidemiològica a Esparreguera, on des de l’inici de la pandèmia un 7,2% de les proves PCR realitzades confirmen casos positius. D’acord amb això, la situació de propagació de la Covid-19 a l’edifici de Can Vidal es considera controlada per les autoritats sanitàries, que descarten parlar de brot en aquest cas. Tant els nous casos registrats en aquesta finca com els casos anteriors encara vigents seguiran el protocol d’aïllament domiciliari fins a la remissió dels símptomes i la conclusió del període de quarantena. Des del CAP se’n farà seguiment mentre es continuarà amb l’estudi de la cadena de contactes dels casos confirmats per a tallar les cadenes de transmissió.

A banda de les proves realitzades aquesta setmana entre el veïnat de Can Vidal els darrers dies també s’han posat en marxa altres mesures higièniques i de prevenció per evitar la propagació del virus en aquest immoble. Dimecres es va dur a terme una desinfecció dels espais comuns de la finca –escales d’entrada, vestíbul, ascensor i escales interiors i ascensor– i s’ha recomanat limitar al màxim l’ús de l’ascensor de manera temporal. En paral·lel han continuat les accions informatives sobre mesures higièniques i de prevenció impulsades des de la propietat de l’edifici, i les accions de sensibilització coordinades entre Regidoria de Convivència i diferents agents socials de la vila amb l'objectiu de divulgar bones pràctiques per evitar contagis i contenir la propagació del virus.

L’alcaldessa en funcions d’Esparreguera, Maria Vallejo, s’ha mostrat satisfeta pel resultat de les proves fetes a Can Vidal, assegurant que “ens dona molta tranquil·litat observar que el nombre de contagis en aquesta finca ha estat molt més limitat del que inicialment es va témer”. Vallejo també ha destacat la “ràpida actuació des del CAP en aquest cas i l’eficaç col·laboració entre l’Ajuntament, la propietat de l’Immoble, les autoritats sanitàries i el propi veïnat”. No obstant –ha recordat l’alcaldessa en funcions– “aquest episodi ha de sevir per mantenir-nos en guàrdia i subratllar-nos la importància de la presa de consciència que hem de fer com a societat, limitant al màxim el contacte entre persones i extremant les mesures higièniques i de prevenció mentre perduri la pandèmia”.

Segons dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut de la Generalitat, a Esparreguera s’han confirmat 18 nous casos de Covid-19 durant la darrera setmana i persisteix un risc de rebrot alt amb una velocitat de propagació del virus moderada. L’evolució diària dels casos de coronavirus a Esparreguera registrats a través de proves PCR es pot fer des del portal Dades Covid del Departament Salut.

Edifici de Can Vidal