Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 11/04/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran Dilluns, 7 de setembre de 2020

La residència Can Comelles reobre demà les portes a les visites de familiars

Tot i que el llindar epidemiològic se situa per sobre dels nivells recomanats, les autoritats sanitàries han autoritzat les visites al centre perquè suposen un benefici pel benestar emocional dels residents. Les trobades només es podran fer amb cita prèvia i en espais exteriors, als jardins de l'edifici, i sempre seguint les mesures de prevenció i seguretat fixades per Salut

La residència municipal Can Comelles reprèn, a partir de demà, les visites dels familiars dels avis i àvies que viuen al centre, sempre seguint els protocols i normatives que marca el Departament de Salut. Les visites estaven restringides des del passat 10 d’agost d’acord amb les recomanacions del Generalitat, ja que en aquells moments Esparreguera sobrepassava el llindar epidemiològic màxim de 75 de risc de contagi, a partir del qual els centres han de restringir les entrades i les sortides. Malgrat que el municipi encara supera aquest llindar, el consistori ha rebut l’autorització de les autoritats sanitàries per a poder fer visites en espais oberts, ja que aquestes suposen un benefici pel benestar emocional dels residents. Aquest permís però, està subjecte a l’evolució de la situació sanitària al municipi i es revocarà en cas que les dades empitjorin. Les trobades, que només es podran fer amb cita prèvia, es faran als jardins de la residència i seguint en tot moment les mesures de prevenció i seguretat indicades per Salut.

Per a poder visitar als familiars cal demanar cita prèvia a la residència en horari de dilluns a divendres de 9.30 del matí a 1.30 del migdia i de 2.15 a 4.15 de la tarda, trucant al telèfon mòbil que la direcció ja ha fet arribar via correu electrònic o whatsapp als familiars dels residents. Les mesures de seguretat indiquen que només està permesa la visita de tres familiars, però ha de ser el mateix durant 15 dies i la família és qui ha d’acordar qui serà, després es podran fer rotacions. Les trobades es faran als jardins exteriors de l’edifici i tindran una durada màxima de 30 minuts. Per a garantir la seguretat i una correcta organització, des de la direcció de la residència demanen als familiars puntualitat i respecte per la durada de cada visita.

Per accedir a l’equipament caldrà seguir en tot moment les mesures de seguretat i prevenció que el personal de la residència explicarà als familiars en el moment de concertar la cita. Entre elles hi figura l’obligatorietat de portar mascareta i el respecte a les indicacions d’entrada i sortida establertes per tal de prevenir el risc de contagi, ja que hi haurà un accés per als visitants i un altre per als residents. A més, els familiars hauran de signar un document de compromís i autoresponsabilitat abans de fer la visita. En cas que faci mal temps, les trobades que ja estiguin concertades es podran fer a la sala de visites habilitada a l’interior de l’edifici, sempre seguint les mesures de protecció i de distanciament social recomanades.

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha subratllat que “obrim les portes de la residència perquè els avis i àvies puguin tenir contacte, encara que només sigui visual i no físic, amb els seus familiars; el centre ha estat tancat durant gairebé un mes i la manca de contacte de les persones usuàries amb l’exterior i amb la família té repercussions en el seu benestar físic i sobretot emocional”. Per aquest motiu, la regidora ha apuntat que “en el cas que la situació sanitària empitjorés i ens revoquessin l'autorització, la residència estaria tancada, però permetríem les visites de familiars des de l’exterior del jardí, a l’altra costat de la reixa, per tal que, sempre mantenint totes les mesures de protecció i distanciament, segueixin mantenint el contacte visual directe amb els seus familiars”.

Les visites es faran als jardins exteriors de Can Comelles