Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 21/09/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dimecres, 16 de setembre de 2020

L’Oficina de Català obre inscripcions amb noves modalitats de cursos i preus reduïts

Les inscripcions per a nous alumnes es podran fer a partir de demà i fins al 25 de setembre, de manera telemàtica i també presencial amb cita prèvia. Com a resposta a la crisi provocada per la pandèmia Covid-19, el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix més modalitats de formació, cursos gratuïts i matrícules més econòmiques

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) posa en marxa un nou període d’inscripcions per als cursos de tardor, que enguany venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia Covid-19. Aquest setembre es podran fer més cursos en modalitat en línia i també s'ofereixen més cursos gratuïts i matrícules més econòmiques com a resposta a la crisi. A l’Oficina de Català d’Esparreguera l’oferta es compon de tres grups de Bàsic, un de matí, un de tarda i un en línia; un grup semipresencial d’Elemental i un de Suficiència en línia. El període d’inscripcions per al públic en general començarà demà i s’allargarà fins al 25 de setembre.

El procés d'inscripcions presenta novetats importants, com el desdoblament en dos períodes: del 14 fins avui, 16 de setembre, s’atenen les persones que acaben de fer un curs al Consorci i que volen continuar el procés d'aprenentatge, i del 17 al 25 de setembre, les inscripcions seran per al públic en general. L’horari d’atenció de l’Oficina de Català d’Esparreguera durant les matriculacions serà de dilluns a divendres, de 10 a 13h, i dilluns i dimarts, de 17 a 20h, amb cita prèvia. Es prioritza l’atenció telemàtica, que es pot fer per via telefònica, trucant al 93 772 92 92, o per correu electrònic, escrivint a esparreguera@cpnl.cat. Així mateix, una altra novetat que s’incorpora són les inscripcions en línia que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris.

L’oferta de cursos de l’Oficina de Català d’Esparreguera està formada per tres grups de Bàsic, un presencial de matí (dimarts i dijous de 9.30 a 11.30h), un presencial de tarda (dilluns i dimecres de 17.30 a 19.30h) i un altre 100% en línia; un grup d’Elemental semipresencial (dilluns de 10 a 12h) i un de Suficiència 100% en línia. Aquest any, l’aula de català estarà ubicada a la Biblioteca Municipal L'Ateneu d’Esparreguera. A nivell comarcal, el CNL Ca n'Ametller, que engloba 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord més Castellbisbal (Vallès Occidental), presenta aquest setembre una oferta de cursos de català adaptada a la pandèmia, on destaca la incorporació de 19 cursos en format totalment virtual, així com 12 cursos amb una modalitat semipresencial a més de 23 cursos presencials repartits entre totes les poblacions. Els cursos presencials i semipresencials comencen el 28 de setembre i els cursos en línia el 5 d’octubre, excepte el C2 que comença el 13 d’octubre.

Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34%. La tècnica de normalització lingüística de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Lourdes Marín, ha subratllat que “aquesta mesura facilita l’aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi i optar a l’oportunitat laboral que pot suposar parlar i entendre català a l’hora de buscar feina o millorar professionalment”. Aquesta mesura és possible perquè la diferència de les tarifes l’assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

Aquest curs l’aula de català estarà ubicada a les instal·lacions de la Biblioteca. Foto: Biblioteca Municipal L'Ateneu