Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 10/04/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran Dijous, 24 de setembre de 2020

Tot el personal de Can Comelles cobrarà per l'especial dedicació durant la Covid-19

Sumar, empresa que gestiona la residència de gent gran municipal, completarà l’ajut aprovat per la Generalitat de Catalunya per compensar la dedicació del personal de les residències durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Farà extensiva la gratificació al personal indirecte i completarà aquest ajut a l’equip tècnic i directiu

Tota la plantilla de la Residència Municipal Can Comelles cobrarà una paga extra de 900 euros per l’especial dedicació prestada durant la crisi sanitària de la Covid-19. Serà gràcies al fet que Sumar, l’empresa que gestiona el geriàtric municipal, completarà fins aquesta quantitat la paga a l’equip tècnic i directiu prevista en la resolució TSF/2193/2020 , de 9 de setembre, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i assumirà una gratificació també per import de 900 euros a tot el personal indirecte, que s’havia quedat fora d’aquest reconeixement. Segons aquesta resolució de la Generalitat, l’administració pública preveu pagar una paga extra de 900 euros a tot el personal d’infermeria i auxiliar de geriatria, i de 500 euros per al personal tècnic i directiu.

A Can Comelles, a més del personal auxiliar de geriatria i diplomat d'infermeria, també cobraran la totalitat dels 900€ els equips tècnics, és dir, el personal directiu, fisioterapeutes, psicòlegs, treballadors socials, terapeutes ocupacionals; el personal indirecte, encarregat de la neteja, la bugaderia, la cuina, el manteniment i la gestió administrativa. Ho ha confirmat Sumar en un comunicat, en el que explica que és voluntat de l’empresa “que tothom qui va posar en risc la seva salut i la de la seva família rebi la mateixa compensació de 900,00€ que la Generalitat atorga als auxiliars de geriatria i diplomats d'infermeria d’aquests equipaments”. L’empresa amb l’encomana de gestió de Can Comelles aplicarà aquest criteri a totes les residència que gestiona “vista la implicació i el compromís demostrat per tots i totes les professionals de les residències gestionades, especialment durant les setmanes de confinament”.

La decisió anunciada per la direcció de Sumar haurà de ser ratificada en el Consell d’Administració de mitjans d’octubre i serà d’aplicació per a totes les residència de gent gran que gestiona a Catalunya, fet que li suposarà una despesa addicional de 130.000 euros. Segons ha informat l’empresa amb l’encomana de gestió de la Residència Can Comelles, aquesta decisió s’ha acordat conjuntament amb els Ajuntaments titulars de cadascuna de les residències. A Esparreguera, la regidora de Gent Gran, Maria Vallejo, ha acollit amb satisfacció aquesta mesura subratllant que “es tracta d’una despesa extraordinària a càrrec de Sumar, que no surt del compte d’explotació de la residència municipal”. Segons Vallejo, “extendre la paga extra a tota la plantilla de Can Comelles i equiparar-la sigui quina sigui la funció professional dels treballadors i treballadores suposa un reconeixement molt valorable per part de Sumar al personal que va cuidar de la nostra gent gran durant els mesos de confinament”.

Sumar farà extensiva a tot el personal de Can Comelles la paga extra de 900 euros concedida per la Generalitat al personal d'infermeria per l'especial dedicació durant la crisi sanitària