Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 26/02/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran Diumenge, 27 de setembre de 2020

Can Comelles restringeix les visites per un cas de Covid-19 entre el seu personal laboral

Tot i que a hores d’ara no consta cap cas amb simptomatologia de SARS-CoV-2 entre la gent gran de la residència, el primer cas de coronavirus a Can Comelles ha activat els protocols de control i demà es faran proves diagnòstiques PCR a totes les persones usuàries i al personal laboral. La persona infectada, treballadora del centre, presenta símptomes lleus i es troba fora de perill

Aquest matí s’ha confirmat el primer cas positiu de Covid-19 a la Residència Municipal Can Comelles, concretament entre el seu personal laboral, i, com a conseqüència, s’ha determinat restringir temporalment les visites. La persona infectada presenta símptomes lleus i es troba fora de perill. Mentre es du a terme l’estudi de contactes, de manera preventiva demà es faran proves diagnòstiques PCR a totes les persones usuàries de la residència i al personal laboral del centre per constatar que no hi ha hagut més contagis. En aquests moments cap dels avis i àvies residents presenta símptomes compatibles amb el SARS-CoV-2. Tan bon punt s’ha confirmat aquest primer cas al centre geriàtric municipal, Sumar, l’empresa amb l’encomana de gestió a la residència, i l’Ajuntament d’Esparreguera s’han posat en contacte amb les famílies de les persones residents per informar-les i compartir amb elles les actuacions previstes al respecte.

Una de les persones que treballa a la residència va presentar símptomes compatibles amb la Covid-19 el passat dijous i ja no hi va anar a treballar per sotmetre’s a les proves PCR i mantenir-se en quarantena. Aquest matí, els resultats d’aquestes proves s’han confirmat com a positius i s’han activat els diferents mecanismes de rastreig i prevenció previstos en els protocols per evitar la propagació de la pandèmia. D’una banda, la persona infectada haurà de mantenir-se aïllada al seu domicili sota vigilància dels símptomes i l’evolució de la malaltia, que a hores d’ara no presenta complicacions. I, d’altra banda, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya ja ha iniciat l’estudi de contactes que ha de permetre determinar a quines altres persones cal fer les proves diagnòstiques per controlar la propagació del virus. En el cas de la residència, aquestes proves es faran a totes les persones usuàries i resta de professionals de manera preventiva.

Les proves a les persones residents i resta de professionals de Can Comelles es duran a terme demà per part del personal del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera i serà en funció dels resultats que es prendran les següents mesures de rastreig i contenció del virus, si és necessari. La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Vallejo, ha informat que “en aquests moments no consta cap cas amb simptomatologia de SARS-CoV-2 entre els avis i àvies residents a Can Comelles, tot i que tractant-se d’un col·lectiu de risc cal mantenir les mesures higièniques i de prevenció més actives que mai”. Una de les primeres mesures ha estat restringir les visites de familiars, que s’havien reobert el passat 8 de setembre, al mateix temps que Sumar, l’empresa amb l’encomana de gestió a la residència, i l’Ajuntament d’Esparreguera han informat de la situacció a les famílies de les persones residents i s’han posat a la seva disposició per a qualsevol dubte al respecte.

Situació de l’epidèmia a Esparreguera

Segons dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut de la Generalitat, a Esparreguera s’han confirmat 6 nous casos de Covid-19 durant la darrera setmana i persisteix un risc de rebrot mitjà-alt amb una velocitat de propagació del virus elevada. L’evolució diària dels casos de coronavirus a Esparreguera registrats a través de proves PCR es pot fer des del portal Dades Covid del Departament Salut.

Can Comelles restringeix les visites per un positiu de Covid-19 entre els seus treballadors