Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/12/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran, Salut Pública Dimecres, 30 de setembre de 2020

Les PCR realitzades a Can Comelles confirmen un positiu entre les persones usuàries

Tant la persona treballadora com la resident que han donat positiu es troben en aïllament i presenten simptomatologia lleu. Per a evitar nous contagis, Can Comelles ha restringit les visites de familiars i ha aïllat la residència vella, de manera que les persones usuàries faran vida a les seves habitacions mentre la situació ho requereixi

Després que diumenge es confirmés el primer cas positiu de Covid-19 en una persona de la plantilla de treballadors de la Residència Municipal Can Comelles, les proves PCR realitzades a la totalitat de les persones residents i al personal laboral de l’equipament han confirmat un positiu més entre les persones usuàries. Actualment s’està pendent de rebre els resultats de 18 membres del personal laboral del centre, mentre hi ha una persona resident i una persona empleada a qui cal repetir les proves perquè els resultats no són concloents. Tant a persona treballadora com la resident que han donat positiu es troben actualment en quarantena, la primera amb simptomatologia lleu i la segona sense signes de la malaltia. Per tal d’evitar nous contagis, la residència manté tancades les visites de familiars i ha impulsat noves mesures de prevenció, com l’aïllament de la residència vella. Aquest matí, personal de Departament de Salut de la Generalitat ha assessorat la direcció de Can Comelles en la sectorització la residència i l'aplicació els protocols de seguretat.

Tot i que a hores d’ara s’han realitzat ja la totalitat de proves diagnòstiques de Covid-19, que han anat a càrrec de personal del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera, encara queden per confirmar els resultats de les proves de 18 persones treballadores, que podrien arribar en les properes hores. Amb els resultats que es disposa actualment, a banda de la persona treballadora que va donar positiu diumenge, es confirma un nou cas positiu que correspon a una persona que viu a la residència vella. Aquesta persona es troba bé i no presenta símptomes, i els seus familiars ja han estat puntualment informats. Sumar, l’empresa que gestiona la residència, i l’Ajuntament d’Esparreguera han contactat individualment amb totes les famílies amb avis i àvies a Can Comelles per a informar-les dels resultats de les proves realitzades així com de les noves mesures que s’han aplicat.

Des de l’aparició del primer cas positiu, la Residència Municipal Can Comelles ha aplicat les diferents mesures que marca el protocol de la Generalitat de Catalunya i ha informat puntualment de la situació al Departament de Salut. A banda, s’han aplicat noves mesures de prevenció, com la restricció de les visites per part de familiars i persones alienes al centre o l’aïllament de la residència vella, on hi ha el segon cas positiu confirmat. Aquest matí, personal de Departament de Salut de la Generalitat ha assessorat la direcció de Can Comelles en la sectorització d’aquest equipament per tal de garantir l’aïllament de les persones usuàries. Mentre duri la quarantena els avis i àvies faran vida a les seves habitacions, sense poder sortir-ne, i, per aquest motiu, des de dilluns d’aquesta setmana s’han fet trucades i videotrucades amb totes les famílies per tal que totes les persones que ho desitgin puguin parlar amb els seus familiars residents.

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha subratllat que “la suspensió de les visites evitarà que hi hagi algun possible traspàs del virus, tant de fora cap a dins com de dins cap a fora” i ha explicat que “totes les mesures higièniques ja implantades s’extremaran i, a banda, s’aplicaran les mesures de sectorització i aïllament per a evitar que hi pugui haver nous contagis en el sí de la residència". Can Comelles no havia registrat cap cas positiu des que va començar la pandèmia de la Covid-19. En aquets sentit, María Vallejo ha apuntat que “és un fet amb el que hem d’aprendre a conviure, hem posat tots els esforços, tant econòmics com a nivell de personal, i mesures per a evitar que el virus entrés a la residència i la demostració d’això és que durant molts mesos hem estat una residència verda, ara estem en color taronja, però esperem que les noves mesures permetin evitar els contagis”.

Les dues persones que han donat positiu presenten simptomatologia lleu