Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda Divendres, 9 d'octubre de 2020

Les ordenances fiscals incorporaran bonificacions pel foment del lloguer i l’ocupació

En el ple del mes d’octubre es portarà a aprovació la modificació de les ordenances fiscals per al 2021 que han congelat els preus de totes les taxes i impostos i incorporen diverses bonificacions de l’IBI i l’IAE pel foment de l’ocupació local i el lloguer social

La modificació de les ordenances fiscals per al 2021, que es portarà a aprovació en la propera sessió plenària de l’Ajuntament d’Esparreguera, el dimecres 14 d’octubre, incorpora diferents bonificacions per a promocionar el destí dels habitatges al lloguer social i incentivar la promoció econòmica, especialment la conservació i augment de llocs de treball de les empreses del municipi. Així mateix, per l’actual situació derivada de la pandèmia, no s’introdueixen canvis que suposin un augment de preus ni de la càrrega impositiva als contribuents. Entre les taxes que presenten canvis hi ha l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), que incorporen descomptes pel foment de l’ocupació i el lloguer a preus assequibles, i la taxa de parades, que fracciona el pagament en dos, com a resposta a la demanda dels paradistes del mercat no sedentari.

El regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament d’Esparreguera, Daniel Farriols, ha explicat que “la voluntat ha estat aplicar els mínims canvis possibles per la situació econòmica i social que vivim com a conseqüència de la Covid-19, per això hem decidit congelar preus i impostos i recollir els compromisos que ja vam adquirir en el Pla de xoc: fomentar el mercat de lloguer d’habitatges i la creació de llocs de treball”. Amb aquest objectiu, l’IBI i l’IAE incorporen una bonificació per a la creació de llocs de treball: les empreses que augmentin l’ocupació entre el 0,3% i el 15%, tindran una bonificació del 15% en els dos impostos; si l’increment de plantilla se situa entre el 15 i el 35%, amb un mínim d’una nova persona contractada, el descompte serà del 25%; i si la taxa d’ocupació és superior al 35% i es contracten com a mínim dos nous treballadors, la bonificació arribarà al 35%. També s’incorpora la possibilitat que, en circumstàncies especials i a sol·licitud de l’empresa, es pugui aprovar per ple una bonificació de fins al 95% de l’IAE.

Així mateix, l’IBI també incorporaria una bonificació de fins al 95% per a habitatges destinats a la mediació en el lloguer social, habitatges d’inserció, i habitatges de protecció oficial en règim de lloguer per sota del preu de mercat. També es modifica la periodicitat de la taxa que regula les parades del mercat no sedentari, que manté l’import però fracciona el seu pagament en dos a demanda dels paradistes. D’altra banda, s’incorporen modificacions que obeeixen a una adequació a la legislació actual vigent i es corresponen, en la seva pràctica totalitat, als models tipus aprovats per la Diputació de Barcelona. En aquest cas, els canvis afecten als redactats de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica i l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) que s’adapten a normativa.

Les modificacions incorporen bonificacions pel foment de l’ocupació local i el lloguer social