Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 01/12/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç Dimarts, 20 d'octubre de 2020

El mercat ambulant tindrà un únic punt d’entrada i de sortida per a controlar l’aforament

Per tal de complir amb l’aforament del 30% fixat en les mesures de contenció de la Covid-19 recentment aprovades per la Generalitat, es delimitarà tot el circuit del mercat no sedentari i hi haurà dos controladors, tant a l’entrada, que es farà pel carrer de Sant Joan, com a la sortida, que serà pel carrer Barcelona

Aquest dijous el mercat no sedentari d’Esparreguera incorpora noves mesures de seguretat per a donar compliment a la limitació de l’aforament del 30%, tal com fixen les mesures especials aprovades per la Generalitat per a contenir la transmissió de la Covid-19 a tot Catalunya, que van entrar en vigor el passat divendres. A partir d’aquesta setmana i durant un mínim de 15 dies, hi haurà un únic accés d’entrada al mercat, que es farà pel carrer de Sant Joan amb carrer de Sant Miquel, i un únic punt de sortida que caldrà fer pel carrer de Barcelona, a l’alçada del carrer de La Passió. També s’incrementen les mesures d’higiene, amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i control de temperatura en el punt d’accés. El nombre de parades no es veu afectat per les noves restriccions i, per tant, es mantindran totes en la seva ubicació habitual.

El mercat ambulant se celebrarà en el seu emplaçament usual, als carrers de Barcelona i de Sant Joan, però es delimitarà tot el circuit amb tanques i cintes i es controlarà l’accés, que només es podrà fer pel carrer de Sant Joan. A l’entrada i a la sortida hi haurà dos controladors que vetllaran perquè l’aforament no superi el 30%, és a dir, que com a màxim hi podran haver 270 persones usuàries de manera simultània dins del recinte. En el punt d’accés es farà control de temperatura a tots els visitants i, per a incrementar la higiene de mans, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida. També hi haurà un agent cívic a la cantonada del carrer de Barcelona amb carrer de Sant Joan i, dins del recorregut, un inspector del mercat i un altre agent cívic que vetllaran perquè les entrades i sortides es realitzin des dels punts habilitats per a garantir el correcte recompte de l’aforament.

Aquestes noves mesures se sumen a les que ja es van aplicar al juliol i que es mantenen vigents, com l’ús obligatori de la mascareta, tant per als paradistes com per als usuaris, la distància interpersonal d’1,5 metres i la neteja i desinfecció de les parades abans i després de la seva instal·lació. L’Ajuntament ja ha transmès aquestes novetats al representant dels paradistes del mercat ambulant, a qui ha demanat la seva col·laboració per tal de garantir el correcte funcionament de les mateixes. El mercat del dijous va estar gairebé 3 mesos suspès per les mesures de prevenció de l’epidèmia del coronavirus i la posterior declaració de l’Estat d’Alarma, i va reobrir parcialment el 4 de juny a l’esplanada de la Creu amb 24 parades, totes d’alimentació, i l’aforament limitat. A principis de juliol però, les mesures decretades per les autoritats sanitàries amb la represa de la nova normalitat van permetre que el mercat es pogués reobrir en el seu emplaçament habitual i sense restriccions en el nombre i la tipologia de parades.

El nombre de parades no es veu afectat per les noves restriccions