Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 01/12/2020
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Divendres, 30 d'octubre de 2020

Esparreguera s'adapta a les noves restriccions per aturar la pandèmia de la Covid-19

A partir d'avui l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Centre Dual i la Casa dels Mestres veuen suspeses les seves activitats presencials i els equipaments esportius municipals que es mantenien oberts hauran de tancar, com a mínim durant 15 dies, en aplicació de les noves mesures de contenció de la pandèmia que han entrat en vigor avui mateix

Les noves mesures decretades pel Departament de Salut per a la contenció de la Covid-19 comporten el tancament d'alguns equipaments i la suspensió de les activitats de diferents serveis municipals. La mesura, d’aplicació des d’avui mateix i per un període inicial de 15 dies, afecta l’Escola Municipal de Música i Dansa –que mantindrà, però, la seva activitat virtualment–, el Centre Dual i la Casa dels Mestres, que veuen suspeses les seves activitats presencials. Les noves restriccions també afectaran la Biblioteca Municipal l’Ateneu, que només romandrà oberta per al serveis de préstec i devolució, i les instal·lacions esportives municipals, que hauran de romandre tancades i, en el cas de la piscina coberta i el gimnàs municipal de Can Pasqual, hauran d’ajornar la reobertura, que estava prevista per al 5 de novembre.

L’Escola Municipal de Música i Dansa tanca des d’avui la seva activitat presencial però mantindrà actives, de manera virtual, la majoria de les classes. En concret, les classes de llenguatge musical i de dansa a partir del nivell bàsic 1, així com les classes d’instrument individuals, es faran a través de videoconferència. Per la seva banda, a la Casa dels Mestres es suspenen totes les activitats que impliquen presencialitat, inclosos els Tallers Artístics i Culturals i les activitats desenvolupades per l’Associació Arc de Sant Martí i el Casal Intercultural. Les Classes d’Alfabetització i l’Espai Petits, però, podran continuar en règim de presencialitat en ser considerades activitats d'intervenció socioeducativa. En l’àmbit educatiu, les Escoles Bressol Municipals, així com els centres d’ensenyament d’infantil, primària i secundària d'Esparreguera, també mantindran l'activitat presencial, si bé els ensenyaments no obligatoris –a partir de batxillerat– passaran a fer-se de manera telemàtica.

La Biblioteca Municipal suspèn la seva programació i, com en la fase 1 de la desescalada del passat mes de juny, romandrà oberta per al serveis de préstec i devolució. Els seus horaris seran dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14h, dimarts i dijous de 15 a 19h, i dissabtes romandrà tancada. D'altra banda, l’Escola d’Adults mantindrà la seva activitat presencial, donat que es considera un centre educatiu de règim especial. Pel que fa a les instal·lacions esportives municipals, les noves mesures impliquen el tancament immediat de les pistes de tennis, el camp de futbol, les pistes de petanca i el pavelló poliesportiu El Castell, on encara desenvolupava la seva activitat el Club de Gimnàstica. La piscina coberta i el gimnàs municipal de Can Pasqual, tancats des del primer estat d’alarma, havien de reobrir les seves portes el dia 5 de novembre i no ho faran fins que s’aixequin les restriccions que entren en vigor a partir d’avui mateix.

A nivell municipal, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, signarà avui dos decrets addicionals al que dona aplicació al conjunt de noves mesures: un que prorrogarà durant 15 dies la determinació de celebrar els òrgans col·legiats de l’Ajuntament de manera telemàtica, i que afectarà a les comissions informatives i la Junta de Govern Local dels dies 10 i 11 de novembre; i un altre que permetrà la realització de teletreball per als treballadors municipals fins a 4 dies setmanals, a excepció d’alguns serveis essencials com la Policia Local, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o la brigada municipal, el Taller Ocupacional de Can Comelles i el Centre Obert la Fulla.

Mesures amb caràcter general

Les noves restriccions que entren en vigor a partir d’avui i afecten al tancament de serveis i equipaments municipals no són les úniques que són d’aplicació a tot el territori català i que, per tant, afectaran també a tota la població d’Esparreguera. Pel que fa a la mobilitat, s’ha decretat el confinament perimetral de tot Catalunya, excepte en casos justificats o de força major i, durant els caps de setmana, el confinament municipal, que limita les entrades i sortides del municipi entre les 6h del divendres i les 6h del dilluns, excepte per a la mobilitat essencial i en casos de permís penitenciari. Tot i el confinament municipal, els dies 31 d’octubre i l’1 de novembre, es podran fer desplaçaments dins de la mateixa comarca fer visites als cementiris.

Amb caràcter general, se suspenen les activitats culturals i els teatres, cinemes, auditoris i sales de concert han de tancar. Els arxius, museus i galeries d’art poden obrir amb activitats limitades al 33% de l’aforament, una mesura que afecta a l’Arxiu Municipal, que seguirà prestant el servei habitual però amb aquesta restricció. Pel que fa l’ensenyament, les universitats han de continuar impartint la docència teòrica de manera virtual i al batxillerat i cicles formatius es farà una reducció de l’activitat presencial. En l’àmbit laboral, es recomana limitar els desplaçaments als centres de treball i implementar teletreball. D'altra banda, també s'han d’interrompre les competicions esportives i l’activitat de centres esportius i gimnasos, a excepció de la pràctica professional, mesura que a Esparreguera permetrà mantenir l’activitat de tecnificació a les instal·lacions del Club de Tenis Taula, i els entrenaments i competicions dels equips sèniors masculins del Club de Bàsquet Esparreguera i el Club de Futbol Sala Esparreguera, que participen en competicions que depenen de federacions espanyoles. Tot l’esport de base queda suspès, com també queden anul·lades totes les activitats extraescolars no organitzades pels centres educatius.

Pel que fa al comerç, els centres comercials han de tancar, excepte els establiments que siguin d'alimentació i serveis essencials, i el comerç minorista queda reservat a comerços amb una superfície de 800m2 o menys i sempre al 30% del seu aforament màxim. En el cas d’Esparreguera, aquestes mesures no afecten el mercat no sedentari, que es podrà celebrant amb una reducció al 30% de la capacitat d'aforament màxim de l’espai i al compliment de les mesures de seguretat i control epidemiològic. També queden suspeses les fires comercials, convencions, congressos i festes majors i les activitats cíviques i comunitàries, excepte els serveis socials essencials. Queden també tancats els parcs i fires d’atraccions i els establiments i equipaments de lleure infantil i d’activitats lúdiques. En referència als parcs i jardins públics i les àrees de joc infantil, poden romandre oberts fins les 8 del vespre seguint les normes d’ús del Procicat.

Aquestes mesures s’afegeixen a les que fins ara ja estaven en vigor, com el confinament nocturn, de 22h a 6h, durant el qual no està permès circular pel carrer; el tancament de bars ir restaurants, que podran fer comandes per emportar i lliurament a domicili fins les 23h; la prohibició de fer trobades de més de 6 persones, excepte bombolles de convivència; i la prohibició de consumir aliments i begudes en les trobades o reunions en espais públics. Consulteu totes les restriccions al web de la Generalitat de Catalunya.

L'Escola Municipal de Música i Dansa és un dels equipaments que a partir d'avui hauran de deixar de prestar el seu servei de manera presencial