Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 01/12/2020
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dilluns, 2 de novembre de 2020

El Voluntariat per la llengua promou la campanya “Quan parles fas màgia”

El programa d’intercanvi lingüístic ha modificat el seu funcionament i ja no està subjecte a un període de matriculació concret, sinó que voluntaris i aprenents s’hi poden inscriure al llarg de l’any i es promou que les converses per practicar català es facin a través de videoconferència. A Esparreguera, ja s’han format 43 parelles lingüístiques durant el 2020

El programa del Voluntariat per la llengua (VxL) vol fomentar, aquesta tardor, les inscripcions de voluntaris i aprenents amb la campanya “Quan parles fas màgia”. Anteriorment el VxL s’inaugurava entre els mesos de febrer i març, moment en el qual es constituïen moltes parelles lingüístiques, coincidint amb el final del segon trimestre dels cursos de català, però aquest any les persones interessades a participar-hi es poden inscriure durant tot l’any. A Esparreguera ja s’ha assolit la xifra de 43 parelles lingüístiques durant el 2020, però la matrícula segueix activa i totes aquelles persones que hi estiguin interessades s’hi poden apuntar enviant un correu electrònic a esparreguera@cpnl.cat o bé trucant al 93 772 92 92. A causa de les darreres mesures adoptades per la Generalitat per tal d’aturar l’escalada de contagis de la Covid-19, l’Oficina de Català d’Esparreguera ha hagut de suspendre els cursos presencials que continuen però, impartint-se en línia.

El programa d’intercanvi lingüístic del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), gestionat a nivell municipal per l’Oficina de Català d’Esparreguera, té per objectiu trobar persones voluntàries i aprenents que vulguin compartir conversa en català. Amb aquest propòsit ha iniciat una nova campanya de difusió a tot Catalunya, que inclou una exposició itinerant en dos formats, espots publicitaris que s’emeten a televisions i emissores de ràdio nacionals i locals d’arreu del país, com Ràdio Esparreguera, i imatges amb diferents continguts que es difonen a les xarxes socials amb l’etiqueta #QuanParlesFasMàgia. La tècnica de normalització lingüística de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Gemma Gabarró, ha subratllat que “és màgic i, alhora, molt enriquidor que una parella lingüística es trobi voluntàriament per fer conversa en català, perquè els permet compartir la llengua, la cultura i l’estima pel país, d’entre moltes altres coses”.

D’entre els objectius de la nova campanya hi ha el de difondre els resultats obtinguts després de 17 anys de VxL a Catalunya, amb 150.000 parelles lingüístiques formades des del 2003 gràcies a la participació de voluntaris, aprenents, entitats, establiments i organismes diversos i també a la feina feta des del CPNL. Tot i que la campanya “Quan parles fas màgia” mostra tant la modalitat presencial com la virtual, ateses les noves mesures aplicades a tot el territori de Catalunya per reduir la mobilitat personal i restringir el contacte social, es promou que les converses de les parelles lingüístiques per practicar català es facin a través de videoconferència. La campanya inclou també l’exposició “Quan parles fas màgia”, que posa en valor el fet que la llengua és un element de transformació amb una vessant social que cohesiona, que es podrà veure a Esparreguera de l’1 al 31 de març a través de 7 pantalles enrotllables a la Sala d’Adults de la Biblioteca Municipal l’Ateneu.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en participar en el programa, ja sigui com a voluntàries o com a aprenents, s'hi poden apuntar enviant un correu electrònic a esparreguera@cpnl.cat o bé trucant al 93 772 92 92. A causa de les darreres mesures decretades pel Departament de Salut amb l’objectiu d’aturar l’escalada de contagis de coronavirus, l’horari d’atenció telefònica de l’Oficina de Català d’Esparreguera aquesta setmana serà el dilluns de 12.30 a 14h i de 15 a 17h i el dimarts de 12 a 15.30h. Per a qualsevol consulta, es pot contactar també a través del correu electrònic esparreguera@cpnl.cat. Les restriccions aprovades per la Generalitat també han afectat als tres cursos presencials que s’imparteixen a Esparreguera que compten amb un total de 58 alumnes que, mentre durin les noves mesures, els podran seguir cursant però en línia.

A causa de la situació sanitària actual, es promou que les converses es facin a través de videoconferència