Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 27/11/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Comerç, Empresa Divendres, 13 de novembre de 2020

La setena edició del “Fem Xarxa, Fem Empresa” s’adapta a la crisi de la Covid-19

En aquesta edició el programa destinat a les empreses i persones emprenedores del territori prioritza la via telemàtica i les actuacions per capacitar i contribuir a la recuperació de les empreses davant l’actual situació d’emergència social i sanitària. La primera activitat es farà el 26 de novembre i serà una xerrada sobre la Llei de la segona oportunitat

Els ajuntaments d’Esparreguera, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires han aprovat les accions del programa supramunicipal per a empreses i persones emprenedores “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2020-2021. Enguany el programa té per objectiu capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores per contribuir a la seva recuperació i consolidació arran de la crisi econòmica i social provocada per l’emergència sanitària i també s’incideix en la transformació digital per adaptar-se a la nova realitat. Amb aquesta finalitat s’han programat un total de vuit activitats, com accions formatives, tallers, consultories i assessoraments. La primera serà una xerrada sobre la Llei de la segona oportunitat que es podrà seguir de manera telemàtica el dia 26 de novembre al matí. Totes les propostes són gratuïtes i per accedir-hi cal contactar amb el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Les accions programades dins del “Fem Xarxa, Fem Empresa” estan enfocades a potenciar l’esperit emprenedor, dinamitzar el teixit empresarial i reforçar les capacitats digitals de l’empresariat. La setena edició arrenca amb la xerrada “Llei de la segona oportunitat, o com aconseguir el perdó dels deutes”, que es realitzarà de manera telemàtica el dia 26 de novembre de 10 del matí a 1 del migdia a càrrec de l’advocat Jaume Rocabert. L’objectiu d’aquesta primera formació és aclarir i explicar una llei força desconeguda, la Llei 25/2015, que permet a les persones i empreses amb problemes de solvència arribar a acords amb els seus creditors per aconseguir rebaixes i esperes en el pagament dels deutes i fins i tot, de donar-se els requisits legals i seguint unes pautes, arribar a obtenir el perdó judicial dels deutes. Les persones interessades ja poden realitzar les seves inscripcions a la web www.moliempresa.cat.

La iniciativa estrella del programa és però, l’11è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord, destinat a premiar i reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord. En aquesta edició per adaptar el concurs a la nova situació s’han reformulat les categories, n’hi haurà tres: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid19” i “Millor idea jove de negoci”. El termini de presentació de les candidatures s’obrirà l’11 de gener de 2021 i finalitzarà el 15 de març. D’altra banda, és previst celebrar, tot i que la data encara està per concretar, un networking empresarial sobre transformació digital, un punt de trobada amb la finalitat de facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que desenvolupen entorn a la transformació digital dels seus negocis.

Paral·lelament, s’ofereix assessorament econòmic financer per a persones emprenedores que ja tenen una idea de negoci, un pla de comunicació i màrqueting i una estratègia comercial, però que els falta suport especialitzat en la definició de l’apartat econòmic financer. També s’ofereix consultoria financera fiscal per a empreses pimes, siguin autònoms o societats; assessorament per a empreses de 0 a 3 anys; assessorament en transformació digital per fer front a l’impacte econòmic de la Covid-19; i assessoraments en moltes solucions per emprenedors i empreses com són la consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD), la protecció de marques i propietat intel·lectual.

El programa “Fem Xarxa, Fem Empresa" arriba a la 7a edició