Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 27/11/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dimecres, 18 de novembre de 2020

Esparreguera impulsa una campanya contra el “sexpreading” dins dels actes del 25N

La campanya, que es difondrà per xarxes socials, vol denunciar aquest tipus de violència que consisteix en compartir imatges de contingut sexual sense consentiment. A més, al llarg de la setmana que ve, Ràdio Esparreguera emetrà una programació especial per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Ajuntament d’Esparreguera promou una campanya contra el sexpreading, un tipus de violència contra les dones que consisteix en compartir imatges de contingut sexual sense consentiment directe de la persona o persones que hi apareixen. Aquesta iniciativa s’emmarca en els actes de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, i està adreçada especialment al col·lectiu jove per incidir en la prevenció dels riscos associats als usos de pantalles en l’àmbit sexual. La Regidoria d’Igualtat i Diversitat també impulsa una programació especial a Ràdio Esparreguera per tractar diversos aspectes relacionats amb les violències masclistes, que es podrà escoltar al llarg de tota la setmana que ve i que comptarà amb la participació d’experts, entitats i l’alumnat dels instituts del municipi.

La regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gómez, ha subratllat que “Esparreguera continua implicada en la lluita contra la violència masclista commemorant el 25N en un any en què és especialment important denunciar les violències contra les dones, ja que, al conjunt del país, s’han incrementat notablement els casos, sobretot durant els mesos de confinament; i no podem oblidar tampoc els fills i les filles d'aquestes dones que són també víctimes d'aquesta altra pandèmia que és el masclisme". La regidora ha destacat la importància de “deconstruir la societat masclista a través de l’educació” i ha apuntat que aquest és l’objectiu de la campanya que promou enguany el consistori que “s’adreça a la joventut per visibilitzar i denunciar algunes violències sexuals quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho”. La campanya contra el sexpreading es difondrà a les xarxes socials i també als instituts de la vila a través de diversos cartells que recorden que es tracta d’un acte violent i denunciable que no s’ha de confondre amb el sexting, una pràctica sexual consentida que es basa en l’intercanvi de missatges de text o imatges de contingut sexual explícit. La campanya posa l’accent en el fet que la sexualitat és encara molt masclista, ja que la majoria de persones víctimes de sexpreading són noies.

Aquest any, a causa de les restriccions per l’emergència sanitària de la Covid-19, els actes per commemorar el 25N no es faran de manera presencial, sinó que es retransmetran per Ràdio Esparreguera. Les accions programades començaran el dilluns 23 de novembre a les 10.20 del matí amb una entrevista especial amb l’alumnat de l’IES El Cairat. El dimarts a les 12 del migdia Joan Sabater de la Cooperativa Eines presentarà la campanya sobre el sexpreading i el dimecres, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, es farà una programació especial que començarà a les 11.10 del matí amb la tertúlia “El 25N” amb La Turbina; seguidament, a les 12.10 del migdia la regidora Sara Gómez farà la lectura del manifest oficial de condemna a les violències masclistes. La programació seguirà amb les entrevistes a la psicòloga del SIAD Judith Robles, que parlarà sobre la pornografia a internet i els joves i l’advocada del SIAD Carolina López, que tractarà sobre l’assetjament a les xarxes socials; i les 6 de la tarda es retransmetrà el programa especial de l’IES El Castell. La programació amb motiu del 25N clourà el divendres 27 de novembre a les 12.10 del migdia, amb un programa especial a càrrec de l’escola El Puig.

Paral·lelament, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha programat un acte digital oberta a tota la comarca, la ponència teatral de Pamela Palenciano “Deshilando las violencias machistas”, que es retransmetrà en directe a través del seu canal de YouTube el dia 30 de novembre a les 11.30 del matí.

La majoria de persones víctimes de "sexpreading" són noies