Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 20/01/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Dimarts, 15 de desembre de 2020

L’Ajuntament ofereix un servei d’acompanyament al dol per la Covid-19

El servei està adreçat a persones que hagin patit la pèrdua d’un ésser estimat com a conseqüència de la pandèmia. Les sessions, que es faran de manera individual i també grupal, començaran a partir del 12 de gener. Les persones interessades poden posar-se ja en contacte amb la Regidoria de Serveis Socials

L’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa un servei gratuït d’acompanyament emocional i suport psicològic adreçat a totes aquelles persones que hagin patit la pèrdua d’un ésser estimat com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. El Servei de pèrdues significatives i acompanyament al dol, impulsat per la Regidoria de Serveis Socials Bàsics, començarà les sessions a partir del 12 de gener. Tot i això, totes aquelles persones del municipi que estiguin interessades en aquest servei ja es poden posar en contacte amb el consisitori a través del telèfon 93 708 02 10, enviant un WhatsApp al 607 68 00 82 o bé un correu electrònic a l'adreça ciutadaniassb@esparreguera.cat. El servei, que es prestarà durant tot l’any que ve, anirà a càrrec d’una terapeuta especialitzada en acompanyament en processos de dol i pèrdues.

El regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, ha explicat que “des de l’Ajuntament volem facilitar l’acompanyament emocional a totes aquelles persones que han patit una pèrdua durant la pandèmia, ja que l’emergència sanitària ha dificultat el procés de dol, fent que moltes famílies no hagin pogut acomiadar-se del seu familiar a causa del confinament o de les restriccions”. El servei es prestarà els dimarts a les tardes a la seu de Serveis Socials, a l’edifici del Patronat Parroquial, i es faran sessions individuals i també grupals per tal de tractar i compartir l’experiència del dol i la pèrdua d’una persona estimada. Els grups seran de com a màxim 10 persones i, en tot cas, sempre hauran de complir les mesures sanitàries fixades en cada moment per les autoritats. La durada de les sessions serà variable en funció de les necessitats i el procés emocional de cada persona.

Tot i que les sessions no començaran fins al gener, actualment les professionals de Serveis Socials estan elaborant el registre de possibles persones usuàries. “En aquest procés treballem en col·laboració amb el CAP, que es posa en contacte amb nosaltres quan detecta famílies que podrien beneficiar-se d’aquest nou servei, però està obert a la participació de qualsevol veï o veïna d’Esparreguera que hagi tingut una pèrdua significativa vinculada amb la Covid-19”, ha apuntat Emmanuel Ortí. El servei té un cost de 12.458 euros i una durada prevista d’un any. “En principi es tracta d’un servei puntual, esperem que la situació millori i no l’haguem d’allargar més enllà del 2021”, ha afirmat el regidor de Serveis Socials Bàsics.

El servei està adreçat a persones que hagin patit la pèrdua d’un ésser estimat com a conseqüència de la Covid-19