Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/01/2021
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dilluns, 21 de desembre de 2020

El cribratge intensiu fet a Esparreguera ha realitzat 913 proves i ha detectat 4 positius

La campanya per controlar la propagació de la Covid-19 es va fer la setmana passada al Centre Dual, on es van realitzar tests d’antigen ràpid a la població asimptomàtica major de 16 anys de la vila que hi va voler participar. L’alcalde ha demanat a la ciutadania que “no es relaxi” i mantingui el compliment de les mesures, especialment durant les festes

El cribratge intensiu que es va fer la setmana passada al Centre Dual d’Esparreguera ha permès realitzar 913 tests d’antígens de detecció ràpida (TAR) i ha detectat 4 positius asimptomàtics. Aquests són els resultats de la campanya per poder controlar la propagació del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió que ha realitzat el Departament de Salut juntament amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica i la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera. L’alcalde d’Esparreguera ha valorat positivament la coordinació entre les administracions per al desenvolupament de les proves i ha fet una crida a la ciutadania perquè “malgrat els resultats, que són identificatius però no representatius del conjunt de la població”, no es relaxi i segueixi complint les mesures, especialment durant aquestes festes. Actualment Esparreguera segueix en risc alt de rebrot de Covid-19, amb un indicador de 357, i una velocitat de reproducció d’1’61, segons les darreres dades disponibles.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que de dilluns 14 a divendres 18 de desembre “s’han fet gairebé 200 testos diaris i s’han detectat 4 positius, un primer el dimarts, un segon el dijous i dos més l’últim dia, divendres” i ha apuntat que “els professionals mèdics ja ens van avisar que aquesta era la tendència i que arreu on s’està fent les dades són similars”. Les proves realitzades eren tests d’antigen ràpid (TAR) amb mostra nasofaríngica i es feien a població asimptomàtica a partir dels 16 anys. No podien participar en la mostra les persones que presentaven simptomatologia compatible amb la Covid-19, les que estaven identificades com a contactes estrets d’un cas positiu ni aquelles a qui se’ls havia fet alguna prova de diagnòstic en els darrers tres mesos. Els resultats es donaven in situ, uns 15 o 20 minuts després d’acabar la prova, a totes les persones que se sotmetien al test i també es poden consultar a la plataforma La Meva Salut. A les 4 persones que van donar positiu se’ls va aplicar el protocol fixat pel Servei de Vigilància Epidemiològica.

L’interès per les proves, que es feien de 3 de la tarda a 8 del vespre i no necessitaven cita prèvia, va fer que al carrer dels Arbres es formessin cues de ciutadans que esperaven per fer-se el test. El dia de major afluència va ser el dijous, amb 199 persones, i el de menor el dimecres, amb 162. El consistori va senyalitzar el circuit que havia de seguir la cua i les distàncies de seguretat i va aportar personal per a garantir que tot es desenvolupés de manera correcta. “Des de l’Ajuntament ens hem encarregat de la logística, que ha anat força bé, hi hagut cues llargues, de màxim 2 hores, però és un fet que està succeint a totes les poblacions”, ha apuntat Eduard Rivas. L’alcalde ha assegurat, en declaracions a l’emissora municipal, que “en general el dispositiu ha funcionat molt bé” i ha agraït “la professionalitat del Servei Català de Salut i de l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut”.

Actualment a Esparreguera el risc de rebrot se situa en 357, la velocitat de reproducció de la malaltia és d’1’61 i s’han detectat 29 casos nous en la darrera setmana, segons dades del Departament de Salut. “Hem de seguir conscienciant a la població que cal responsabilitat ciutadana per aturar la pandèmia”, ha afirmat l’alcalde, “ara amb l’anunci de les vacunes em fa por que això no ens relaxi, especialment aquests dies que encetem les festes de Nadal, perquè malauradament les restriccions duraran encara mesos i l’ús de la mascareta probablement tot l’any vinent”. De fet, avui han entrat en vigor les mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït a Catalunya en les últimes setmanes, que estaran vigents fins a l’11 de gener. Les mesures restringeixen la mobilitat a l’àmbit comarcal durant tota la setmana, però permeten el desplaçament per visita de familiars o per allotjament, sempre mantenint la bombolla de convivència i permeten trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener). En referència a la restauració, es permet l’obertura de 7.30 a 9.30 del matí per esmorzar i d’1 a 3.30 del migdia per dinar. Se suspenen els sopars a l’establiment, però es manté la recollida de menjar per emportar fins a les 10 i a domicili fins les 11 de la nit. Els locals i establiments de restauració dels centres comercials han de romandre tancats.

La campanya per controlar la propagació de la Covid-19 es va fer la setmana passada al Centre Dual