Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 20/01/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Salut Pública Dimarts, 22 de desembre de 2020

La residència Can Comelles aplica noves mesures durant les festes de Nadal

Per facilitar la interacció de les persones residents amb les seves famílies, es podran fer visites al centre durant els dies festius, sempre amb cita prèvia, i també es permeten les sortides, prioritzant les de llarga durada i sempre que només es mantingui contacte amb una única bombolla de convivència

La residència Can Comelles ha començat a aplicar el protocol aprovat pel Departament de Salut sobre la interacció de residents, familiars i treballadors en període de Nadal per facilitar la interacció de les persones que viuen a les residències de gent gran amb les seves famílies i evitar riscos a la tornada als centres. El protocol prioritza les visites a les residències, motiu pel qual s’obriran les portes a les visites de familiars durant els dies festius, sempre amb cita prèvia, i també es permeten les sortides de les persones residents, però prioritzant les sortides llargues, de com a mínim tres dies o més, i el contacte amb una única bombolla de convivència. A més, aquesta setmana es faran test ràpid d’antigen a tots els residents i, un cop acabades les festes, es farà un cribratge amb PCR amb mostra nasal per valorar l’afectació de les sortides de Nadal a les residències.

La residència està organitzant visites especials pels dies festiu, el 25, 26 i 27 de desembre i l’1,2,3 i 6 de gener, amb cita prèvia. Pel que fa a les sortides, s’autoritzaran per períodes de com a mínim tres dies i només de forma excepcional, previ consentiment del centre, es permetran les sortides de curta durada. Fins al moment, només dues persones residents han sol·licitat la sortida pels dies festius, una de la residència vella i una altra de la nova. En cap cas s’autoritzaran sortides encadenades, ja siguin llargues o curtes, que puguin donar opció a multiplicar les interaccions amb diferents grups bombolla i que farien impossible el protocol de retorn a la residència entre sortida i sortida. Les persones que presentin símptomes, que estiguin diagnosticades de Covid-19 o que hagin estat contactes estrets de casos positius no podran sortir del centre. Tant les visites com les sortides s’hauran de fer seguint les pautes de seguretat del Departament de Salut i garantint les mesures de seguretat bàsiques: distància física, higiene mans, ús de mascareta, ventilació...

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, María Vallejo, ha assegurat que “l’objectiu d’aquestes mesures és facilitar la interacció de les persones usuàries de les residències amb les seves famílies i, al mateix temps, evitar que el retorn als centres residencials pugui comportar un alt risc d’introduir el virus en un entorn tan vulnerable”. Per aquest motiu, aquelles persones usuàries que surtin del centre hauran de fer un aïllament preventiu de 10 dies quan hi tornin i, després de 7 dies, se’ls realitzarà una prova PCR amb mostra nasal. Fins que no s’obtingui el resultat d’aquesta prova la persona romandrà aïllada. Si el resultat és negatiu es podrà incorporar a la vida comunitària reforçant les mesures de protecció en les zones comunes i es farà control de símptomes durant 14 dies. Si el resultat és positiu la persona es mantindrà en aïllament, segons el protocol establert.

L’Ajuntament i la direcció de la residència ja han informat a les famílies sobre aquestes noves mesures, que són de caràcter excepcional per a aquestes dates, estan supeditades a l’evolució dels indicadors epidemiològics i a les recomanacions del Departament de Salut i poden canviar en funció de la classificació de les residències. María Vallejo ha subratllat que “és molt important complir amb les recomanacions, ja que ens trobem en un moment bastant crític en la gestió de la Covid-19” i ha recordat que “gràcies a la implicació de les persones usuàries, els professionals i els familiars i amb les diverses mesures preventives que hem aplicat hem aconseguit que la residència sigui un espai segur”. “Ara que tenim la vacunació a tocar, cal que durant el període de festes de Nadal tots siguem responsables i no ens relaxem per tal de poder continuar avançant cap a la resolució de la pandèmia”, ha afirmat la regidora.

La residència obrirà les portes a les visites de familiars els dies festius