Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Mobilitat Dimarts, 5 de gener de 2021

Els Reis Mags arriben avui a Esparreguera en un nou format adaptat i sorprenent

La cavalcada s’ha substituït enguany per un espectacle estàtic davant del Teatre de la Passió que comptarà amb quatre passis, entre les 6 de la tarda i les 9 de la nit, als quals només es podrà accedir amb reserva prèvia. L’esdeveniment comportarà afectacions per al trànsit i l’aparcament a l’avinguda de Francesc Marimon i al carrer del Poeta Ramon Torruella

Esparreguera viurà avui la nit més màgica de l’any amb l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que enguany s’han adaptat també a la situació d’emergència sanitària i arribaran a la vila seguint totes les mesures de seguretat vigents. Per aquest motiu, la tradicional cavalcada s’ha substituït per un espectacle estàtic a la plaça de la Sardana, davant del Teatre de la Passió, del qual se’n faran, entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre, quatre representacions a les que només es podrà accedir amb reserva prèvia, que actualment ja està esgotada per a totes les representacions. Les famílies hauran d’accedir al recinte pel carrer del poeta Ramon Torruella mentre que la sortida es farà per l’avinguda de Francesc Marimon. Per a garantir la seguretat de les persones assistents, l’esdeveniment comportarà, entre les 5 de la tarda i les 10 del vespre, el tall de l’avinguda de Francesc Marimon, entre els carrers de la Font del Vidal i el Passeig de Tíjola, i del carrer del Poeta Ramon Torruella.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha explicat que aquest any, “a causa de la situació excepcional que estem vivint, hem canviat la cavalcada i el tradicional mapping al campanar per un format en un altre espai, la plaça de la Sardana, un espai més gran, obert i ventilat que permet que molta més ciutadania pugui veure l’arribada de Ses Majestats i que, a més, es pugui mantenir la projecció d’imatges, que es farà sobre tot l’edifici de La Passió, i que puguem gaudir d’una nit tan màgica com la situació ens permet”. L’esdeveniment té una durada de 25 minuts i consta d’un espectacle visual i l’arribada dels Reis d’Orient, que apareixeran a la plaça de la Sardana d’una manera sorprenent, per adreçar unes paraules a tots els infants i ser rebuts per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que els lliurarà la clau de la vila perquè puguin obrir les portes de totes les cases.

Per tal de complir amb les mesures de seguretat l’accés s’haurà de fer pel lateral del recinte del Teatre de La Passió, per la porta situada al carrer del Poeta Ramon Torruella. Les portes s’obriran 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle per a garantir l’entrada esglaonada de les persones assistents. A l’entrada caldrà indicar el nom amb el que s’ha fet la reserva, que s'havia de fer des de la pàgina web municipal, i un cop dins el personal de seguretat ubicarà a les famílies en un dels punts de vinil que hi haurà instal·lats al terra per tal de garantir la separació de 2 metres entre unitats de convivència. Caldrà dur en tot moment la mascareta ben posada i estarà prohibit consumir aliments mentre duri l’espectacle. Un cop finalitzat, els assistents sortiran de forma esglaonada per l’avinguda de Francesc Marimon. En cadascun dels quatre passis l’aforament màxim és de 800 persones i, per tant, en tot el vespre podran arribar a gaudir de l’espectacle fins a 3200 ciutadans.

L’espectacle d’arribada de Ses Majestats comportarà afectacions a l’aparcament i a la mobilitat. Entre les 5 de la tarda i les 10 de la nit es tallarà el trànsit a l’avinguda de Francesc Marimon entre els carrers de la Font del Vidal i el Passeig de Tíjola / Lluís Auguet i també restarà tallat el carrer del Poeta Ramon Torruella. A més, hi haurà restriccions de trànsit a l’Avinguda de Francesc Marimon entre el carrer de la Font del Vidal i la rotonda de la benzinera BP. Només podrà circular per l’avinguda de Francesc Marimon el transport públic. Amb l’objectiu de facilitar les entrades i sortides dels espectadors, també estarà prohibit aparcar a l’avinguda de Francesc Marimon entre el carrer del Pi i el de Lluís Auguet i al carrer del Poeta Ramon Torruella entre el carrer de la Font de la Barona i l’avinguda de Francesc Marimon.

L’espectacle d'arribada dels Reis Mags tindrà lloc a la plaça de la Sardana, davant del Teatre de la Passió